Automoto
SPORTOVI
Automoto
Red Bull X-Fighters

FMX spektakl: Japanac briljirao pred domaćom publikom

Pred 11 tisuća ljudi prepunog gledališta ispred dvorca Osaka, u subotu 1. lipnja održano je još jedno u nizu natjecanja Red Bull X-Fighters svjetske turneje 2013 koje zaista nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na domaćem terenu slavio je Taka Higashino ostavivši iza sebe Pagesa i Jonesa.

Na dugoočekivanom prvom natjecanju ikad održanom u Japanu, domaća zvijezda freestyle motocrossa Taka Higashino pred rasprodanim gledalištem uspio je uzeti pobjedu i popeti se na pobjedničko postolje.

Iako je Francuz Tom Pages dominirao u kvalifikacijama i bio favorit za finalnu pobjedu, Japanac je uz ogromnu potporu publike svojoj zemlji priuštio itekako fascinantan uvid u svijet FMX-a. Treću poziciju osigurao je Amerikanac Adam Jones.

Pages je i dalje u samom vrhu ljestvice ukupnog svjetskog poretka, a u subotu si je uspio osigurati nagradu Swatch Best Move za najbolji trik.

Četiri dosadašnje postaje ovogodišnje Red Bull X-Fighters turneje donijela su četiri različita pobjednika. Naredna je postaja Madrid 19. srpnja, a prema svemu sudeći natjecanje će opet donijeti mnogo neizvjesnosti i napetosti.

Red Bull X-Fighters World Tour 2013, subota 1. lipnja, rezultati:

1. Taka Higashino (Japan)
2. Tom Pages (Francuska)
3. Adam Jones (SAD)
4. Rob Adelberg (Australija)
5. Levi Sherwood (Novi Zeland)

Ukupni svjetski poredak:

1. Pages - 325 bodova
2. Adelberg - 265 bodova
3. Torres - 245 bodova
4. Sherwood - 190 bodova
5. Higashino - 165 bodova
 

Nastavi čitati

Nastavi čitati