Automoto
SPORTOVI
Automoto
U odnosu na prije...

Pogledajte kako izgleda novi Ferrari: Primjećujete li čudni novitet?

U Ferrariju se nadaju da će s novim bolidom moći se suprotstaviti najvećim rivalima Mercedesu i Red Bullu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije početka sezone svjetskog prvenstva Formule 1, Ferrari je u srijedu predstavio svoj bolid za predstojeću sezonu.

Charles Leclerc iz Monaca i novi član momčadi Španjolac Carlos Sainz ove će godine voziti Ferrarijev bolid SF21.

Ferrari je već imao jedno predstavljanje prošlog mjeseca kada su se usredotočili samo na trkačku stranu priče, posebno na novog člana Sainza koji je zamijenio Nijemca Sebastiana Vettela, a danas su tehnički predstavili novi automobil.

U Ferrariju se nadaju da će s novim bolidom moći se suprotstaviti najvećim rivalima Mercedesu i Red Bullu. Također, u Maranellu se nadaju da će nova sezona biti bolja od 2020. godine, kada su Ferrarijevi vozači rijetko bili na postolju.

Logo novog sponzora u zelenoj boji plus tamnija crvena

Pored tradicionalne Ferrarijeve crvene boje ovaj put na bolidu ima i nešto ne tako uobičajeno - naime, na dijelu iznad motora iza trkača ove je godine logo novog sponzora u zelenoj boji. Osim toga, crvena nije svugdje ista, zadnji dio je tamniji.

Ferrari će prvi krug s novim bolidom napraviti između 12. i 14. ožujka, kada će se održati službena ispitivanja u Bahreinu.

"Zbog pravila, ovaj je automobil rođen prošle godine, ali pokušali smo ga poboljšati u svim područjima", rekao je vođa tima Mattia Binotto na predstavljanju.

Od ostalih momčadi jedino još Haas nije predstavio bolid za novu sezonu, to će napraviti u petak.

Nova sezona Formule 1 počinje 28. ožujka VN Bahraina, a nakon toga slijedi Imola 18. travnja. Velika nagrada Australije kojom je trebaa početi ova sezona (kao i svaka prije nje) otkazana je zbog koronavirusa.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider