Automoto
SPORTOVI
Automoto
250 kilometara od Zagreba

Promjena u kalendaru Formule 1: Uskoro dvije utrke u blizini Hrvatske u razmaku od tjedan dana!

Ograničenja oko putovanja eliminirala su Veliku nagradu Turske iz oktanskog cirkusa za ovu sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Velika nagrada Turske ove sezone ipak neće biti održana, potvrdili su danas čelni ljudi Formule 1.

U nedjelju 13. lipnja trebala se voziti ta utrka, međutim od svega toga neće biti ništa, a razlog su restrikcije za putovanja koje su na snazi u Turskoj zbog koronavirusa.

Umjesto Turske, imat ćemo dodatnu utrku na stazi Red Bull Ring u Spielbergu u Austriji. Prvo će se u nedjelju 27. lipnja voziti Velika nagrada Štajerske, a tjedan dana kasnije (4. srpnja) i Velika nagrada Austrije.

"Svi smo se veselili utrci u Turskoj, ali postojeća ograničenja putovanja znače da ne možemo biti tamo u lipnju," rekao je izvršni direktor Formule 1 Stefano Domenicali.

"Formula 1 ponovno je pokazala da je sposobna brzo reagirati na razvoj događaja i pronaći rješenja, a presretni smo što ćemo u Austriji imati dvostruki program, što znači da naša sezona ostaje na 23 utrke," dodao je.

Velika nagrada Francuske pomaknuta je na tjedan dana ranije i održat će se 20. lipnja.

Sjajno trkalište s dvostrukim programom

Bila bi ovo fenomenalna vijest za sve hrvatske ljubitelje Formule 1 da još uvijek ne traje pandemija koronavirusa zbog koje je jako mali broj ulaznica pušten u prodaju i zbog koje su na snazi brojna ograničenja vezana uz putovanja. Radi se o stazi koja se 2014. vratila u kalendar nakon što je obnovljena i sređena, a cjelokupnji doživljaj oko samog trkališta, koje je od Zagreba udaljeno oko 250 kilometara, zbilja je vrhunski.

U posljednjih nekoliko godina u Austriju je hitao relativno veliki broj Hrvata, a ne sumnjamo da će tako biti i 2022. ukoliko ova velepošast dotad bude stvar prošlosti.

Dodajmo kako se aktualna sezona nastavlja 23. svibnja Velikom nagradom Monaca, nakon toga nas čeka Velika nagrada Azerbajdžana 4. lipnja, a potom i spomenuti program od tri nedjelje zaredom: Francuska, Štajerska, Austrija.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider