Automoto
SPORTOVI
Automoto
Svjetsko prvenstvo u reliju

Vodi Evans ispred Ogiera: Francuz imao prometnu nesreću s osobnim automobilom

Posljednji dan Croatia Rallyja krenuo je 17. brzinskim ispitom Bliznec - Pila (25.2 km), a briljirao je Evans, koji je bio najbrži na 17. i 18. brzincu, dok je na predzadnjem brzinskom ispitu najbolje vrijeme imao Thierry Neuville.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 

Uoči posljednjeg brzinca na Croatia Rallyju, trećoj utrci ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u reliju, u vodstvu je Velšanin Elfyn Evans (Toyota), dok je aktualni i sedmerostruki svjetski prvak Francuz Sebastien Ogier (Toyota) pao na drugo mjesto.

 

Ogier je bio vodeći nakon prva dva dana relija, odnosno nakon 16 od 20 predviđenih brzinskih ispita. U nedjelju, posljednji dan, ušao je sa 6.9 sekundi prednosti pred momčadskim kolegom Britancem Elfynom Evansom, te 10.4 sekundi ispred Belgijca Thierrya Neuvillea (Hyundai).

Ogier je na putu do današnjeg prvog brzinca imao manju prometnu nesreću na zagrebačkoj Aveniji Dubrovnik. Svjetski prvak se kretao prema istoku, a onda se pokušao prestrojiti u desnu traku i tada je na njega naletio osobni automobil, koji je udario u stražnji dio Ogierove Toyote. Nitko nije ozlijeđen, a Ogierov automobil je osposobljen za nastavak utrke.

Posljednji dan Croatia Rallyja krenuo je 17. brzinskim ispitom Bliznec - Pila (25.2 km), a briljirao je Evans, koji je bio najbrži na 17. i 18. brzincu, dok je na predzadnjem brzinskom ispitu najbolje vrijeme imao Thierry Neuville.

Zadnji brzinac (Zagorska Sela - Kumrovec, 14.09 km) je tzv. "power stage" na kojem su vozačima na raspolaganju dodatni bodovi za Svjetsko prvenstvo, a trebao bi početi u 13.18 sati. Uoči njega vodi Elfyn Evans, na drugom mjestu je Ogier sa 3.9 sekunde zaostatka, dok je treći Neuville sa 8.0 sekundi slabijim vremenom. Pobjednik finskog Arctic Rallyja Estonac Ott Tänak (Hyundai) na četvrtom mjestu već ima velikih minutu i 23.6 sekundi zaostatka.

Od hrvatskih predstavnika najbolji je Mateo Butorac (Peugeot 208) na 40. mjestu sa zaostatkom od 47:26.4 minute. Na 43. mjestu je Ivica Siladić (Ford/ +50:40.9), Krešimir Ravenščak je 50. (Ford/ +1:16:15.4), a odmah iza njega Martin Ravenščak (Ford/ +1:23:22.0), dok je na 56. poziciji Željko Magličić (Ford/ +2:01:02.0).

U nedjelju su na rasporedu bila četiri brzinca na području Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije, a proglašenje pobjednika trebalo bi biti u Kumrovcu između 14 i 14.30 sati.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider