Automoto
SPORTOVI
Automoto

Brawn uvjeren: Schumacher će biti svjetski prvak 2010.

U Bildovom intervjuu šefu momčadi Mercedes GP-a Rossu Brawnu bilo je ponuđeno da odabere koji će od četiriju dosadašnjih svjetskih prvaka u Formuli 1 trijumfirati ove sezone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Između četiriju dosadašnjih prvaka među aktualnim vozačima u Formuli 1 (Jenson Button, Lewis Hamilton, Fernando Alonso i Michael Schumacher), Britanac je izabrao ime 41-godišnjeg Nijemca:

Schumiju će trebati nekoliko utrka da počne pobjeđivati

'Ukoliko bih morao odabrati s vaše liste, rekao bih jasno i glasno: Michael Schumacher!', kazao je šef momčadi koja je pod njegovim imenom trijumfirala u 2009. godini u pojedinačnoj kao i u konkurenciji konstruktora.

'Vremena je malo. Ne vjerujem da će Michael početi pobjeđivati već u prvim utrkama sezone. Trebat će ih nekoliko da bi se priviknuo, na svoj, na druge aute, ali i na druge vozače. Tada se nadam onome starom Schumiju. To je, uostalom, oduvijek njegova najveća vrlina: ekstremno se brzo znao adaptirati i učiti', izjavio je Ross Brawn.

Na pitanje što očekuje od Nice Rosberga, drugog vozača u svojoj momčadi, Brawn je kazao:

'I on je kandidat za naslov. Nisam ga istaknuo samo stoga što ste mi dali birati među dosadašnjim šampionima. Nico ima sve što mu treba da bude prvak, nema dvojbe. Ima talent i ozbiljnost postati veliki vozač.'

Tko će prvi sjesti u novi Mercedesov bolid kako bi ga istestirao?

'Nico će voziti prvi. Tako smo odlučili na samom početku projekta, prije no što smo doveli Schumachera.' Taj će se veliki trenutak održati prvog dana veljače u Valenciji, potvrdio je Brawn, koji je kao glavni inženjer u boksu vodio Schumachera do svih njegovih sedam naslova prvaka.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider