Automoto
SPORTOVI
Automoto
Bez greške

Najbolja utrka karijere: "Vozio je nevjerojatno i zaslužio pobjedu"

Bottas je odmah na startu prestigao momčadskog kolegu Lewisa Hamiltona, zadržao vodstvo dokraja i ubilježio četvrtu pobedu u karijeri.

Valtteri Bottas (Foto: AFP) (Foto: Afp)

"Ovo je moja najbolja trka u karijeri", kazao je finski vozač Valtteri Bottas (Mercedes) nakon pobjede na VN Australije u Melbourneu, prvoj utrci nove F1 sezone,

Bottas je odmah na startu prestigao momčadskog kolegu Lewisa Hamiltona, zadržao vodstvo dokraja i ubilježio četvrtu pobedu u karijeri. Finac je, prema novim pravilima, osvojio i dodatni bod, jer je odvezao najbrži krug trke.

"Nisam svjestan što se upravo dogodilo, ali znam da sam vozio gotovo savršeno. Sve je bilo pod kontrolom, a to ne bi bilo moguće bez mog bolida, koji je radio bez greške. Nakon šest-sedam krugova osjetio sam da sam brži od Hamiltona", kazao je nakon četvrte pobjede u karijeri Finac.

"Valtteri je vozio nevjerojatnu utrku i zaslužio je pobjedu. Ovo je bio dobar vikend za momčad, sjajan start sezone. Imam neke ideje gdje je nestao moj ritam na utrci, ali to ću analizirati sa mojim inženjerima", kazao je Hamilton, koji je bio najbrži u kvalifikacijama, ali po četvrti puta zaredom završava na drugom mjestu u Melbourneu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider