Automoto
SPORTOVI
Automoto
pesimist uoči starta

Alonso: Očekujem pobjedu Red Bulla u Australiji

Nakon završenih testiranja uoči nove sezone Svjetskog prvenstva Formule 1, bivši dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso iznio je svoja očekivanja ususret otvarajućoj utrci u Melbourneu 17. ožujka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Upitan koje momčadi smatra najvećim konkurentima za sam vrh, Ferrarijev je vozač rekao:

''McLaren i Lotus će biti ondje, kao i Mercedes koji je puno radio na bolidu od sredine prošle sezone. Ali bilo bi veliko iznenađenje kada Red Bull ne bi bio ispred svih ostalih. U Australiji bi trebali moći pobijediti čak i sa bolidom iz Brazila (posljednja utrka 2012. godine, op.a.)'', rekao je Alonso za El Pais.

O svojim očekivanjima za nadolazeću sezonu španjolski vozač, koji je prošle sezone bitku za naslov sa Sebastianom Vettelom izgubio za tri boda, kaže.

''Želim bolid koji je sposoban boriti se sa najboljima. Ne možemo zaboraviti kako smo kasno prošle sezone za konkurencijom zaostajali 7 ili 8 desetinki sekunde. Tako da sada na početku nećemo biti najbrži, ali nećemo niti zaostajati 1.6 sekundi kao u Australiji prošle godine. Sada smo brži i baza je definitivno bolja. Treba mi brži bolid za pobjede, ali i sporiji za dvije desetinke će biti dovoljan.''

Na kraju je Alonso odbacio svu relevantnost rezultata ostvarenih na testiranjima.

''Nemoguće je odrediti formu. Ne idete u trening-kamp kako biste vidjeli da li će Barcelona pobijediti u nedjelju, ili gledati zagrijavanje uoči meča Đokovića i Nadala da biste saznali pobjednika. Prvih četiri ili pet utrka bit će iznenađenje za sve.''(TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider