Automoto
SPORTOVI
Automoto
Formula 1

Alonso: Ne idem u mirovinu dok ne osvojim treći naslov prvaka

Sjajni španjolski pilot Formule 1 Fernando Alonso (32) otkrio je da ne razmišlja o umirovljenju prije nego li utaži svoju glad za trećim naslovom prvaka svijeta...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vozač Ferrarija ima u svom vlasništvu dva naslova prvaka svijeta, ali još iz davne 2005. i 2006. godine, dok je još bio pilot Renaulta. Od potonje godine Alonso je kao vozač Ferrarija u tri navrata završavao kao drugi, odmah iza četverostrukog svjetskog prvaka Sebastiana Vettela (Red Bull).

Uoči Velike nagrade Kanade, na kojoj se ponovno očekuje dominacija Mercedesovih bolida (Lewisa Hamiltona i Nice Rosberga), Alonso je otkrio koliko bi mu zaista značila ta treća titula u karijeri.

"To je nešto za što naporno radim i nešto čemu se nadam. Nije da sam nezadovoljan s dva naslova, ali tri titule prvaka te stavljaju na popis velikih imena našeg sporta. Bio sam jako blizu tome u dva navrata, a nadam se da mi iduće godine neće izmaknuti titula", rekao je Alonso i nastavio:

"Gladni smo uspjeha i čekamo priliku da ponovno osvojimo naslov prvaka. To je naš glavni cilj, a ja se nemam namjeru povlačiti u mirovinu dok ne osvojim treći naslov prvaka. Koliko još mogu voziti? Dvije, tri, pet, sedam godina. Ne bi trebao biti problem", veli Alonso, koji i dalje vjeruje da mu Ferrari može pružiti bolid s kojim će se boriti za naslov prvaka.

"Moram u to vjerovati. Imamo potencijala. Imamo sve sastojke i samo ih trebamo uklopiti u savršeni stroj. Ponosan sam što sam dio ove momčadi i znam da pobjeda u Ferrarijevom bolidu znači više od pobjede u bilo kojoj drugoj momčadi", zaključio je Alonso.

Nakon šest odvezenih utrka u novoj sezoni Formule 1 Alonso zauzima treće mjesto ukupnog poretka sa 61 bodom, odnosno dvostruko manje od vodećeg Nice Rosberga. (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider