Automoto
SPORTOVI
Automoto
Uskoro spektakl

Svjetske zvijezde formu za WRC brusile na jedrenju u Vodicama: "Hrvatska obala je prekrasna"

Počeo je tjedan u kojem u Hrvatsku stižu najbolji hrvatski vozači relija, na utrku Svjetskog prvenstva. Utrka je na rasporedu od petka do nedjelje, a vozači relija danas su se u Vodicama okušali u - jedrenju.

WRC zvijezde Adrien Fourmaux i Thierry Neuville, uz domaćine Viliama Prodana i Juraja Šebalja, atraktivnim helikopterom zaputili su se iz Zagreba u Vodice kako bi se, poslije asfalta, makadama i snijega, mogli utrkivati i po moru.

"Veselim se tome, to je nešto novo za mene. I da, još ćemo malo istražiti hrvatskog krajolika. Vidjeli smo staze i Zagreb, a sada ćemo istražiti Jadransko more", poručio je Neuville.

Dolazak na Jadran i odmah pokret, u obilazak vodičkog akvatorija. Po prvi put Fourmaux i Neuville susreli su se s jedrenjem i to uz najbolje moguće mentore - braću Fantela.

"Uvjeti su nas stvarno poslužili, bilo je jake bure, baš što je trebalo da se malo prestraše. Drago mi je da smo im pokazali naš sport, da smo im pokazali jedrenje, kako to izgleda iz prve ruke. Momci, mislim, to su sportaši mislim da bi brzo uhvatili ruku, jer to su neke sličnosti. Brod je dosta senzitivan, a pretpostavljam da je tako i u WRC-u, moraš biti točan na svakom zavoju, inače je problem, izjavili su Mihovil i Šime Fantela.

Novim iskustvom zvijezde WRC-a bile su oduševljene.

"Mislim da je ovo jako lijepo mjesto za treniranje svakog dana. Lijepo je, obala je prekasna, vrijeme odlično, niti je prevruće niti je prehladno. Osjetili smo i malo vode, bilo je baš dobro", rekao je Fourmaux.

"Da, zaista sjajno iskustvo. Kao što je Adrien već rekao, i ovdje je važan timski rad. Male stvari odlučuju o pobjedi i porazu. Ponekad jedan ili dva stupnja nagiba jedrilice mogu napraviti veliku razliku i dati puno brzine", naglasio je Neuville.

A brzinu - tamo gdje se ipak najbolje snalaze, u svojim jurilicama, Fourmaux, Neuville i ostatak WRC društva demonstrirat će Lijepom našom od četvrtka. S nestrpljenjem čekamo.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider