Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sigurni u uzvratu

Kvalifikacije za SP: Kamerun treća afrička reprezentacija u Brazilu

Nogometna reprezentacija Kameruna postala je treća s afričkog kontinenta, koja je izborila nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu dogodine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je prva utakmica završila bez pogodaka, Kamerun je u uzvratu pred svojim navijačima s 3-1 savladao reprezentaciju Tunisa, čime je izborio plasman na dogodišnji Mundijal. Domaćin je poveo u 4. minuti preko Pierrea Weboa, koji je iskoristio neodlučnost jednog obrambenog igrača Tunisa u vlastitom šesnaestercu, oteo mu loptu, te ju neobranjivo od vratnice poslao u dijagonalni kut s lijeve strane.

Na isteku pola sata igre Benjamin Moukandjo je povukao sjajan individualni potez i povisio rezultat na 2-0. Najprije je progurao loptu između dvojice igrača, a onda ju neobranjivo, između nove dvojice, poslao u donji desni kut gostujućeg vratara.

Nakon manje od šest minuta igre u nastavku susreta Tunis se vratio u igru preko napadača Ahmeda Akaichija. Igrač ES Tunisa je iskoristio jedno dugo proigravanje, pretrčao je svog čuvara, a onda iz prve lijevom nogom matirao domaćeg golmana.

Nada gostiju trajala je svega 15-ak minuta, jer je tada Jean Makoun nadvisio sve u skoku nakon kornera s desne strane kamerunskog napada i neobranjivo pogodio za 3-1. Konačnih 4-1 postavio je isti igrač četiri minute prije isteka 90.

Kamerun se tako priključio Obali Bjelokosti i Nigeriji, reprezentacijama koje su još u subotu osigurale plasman u Brazil. Posljednja dva putnika dobit ćemo nakon uzvratnih utakmica Alžira i Burkine Faso (2-3), te Egipta i Gane (1-6). (TS)

Afričke kvalifikacije za SP, uzvrat:

Kamerun – Tunis 4-1 (Webo 4, Moukandjo 30, Makoun 66, 86 / Akaichi 51)

Kamerun prošao dalje ukupnim rezultatom 4-1

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider