Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novitet na ceremoniji

Prvi put u povijesti olimpijskih igara osvajači neće dobiti medalje oko vrata

Zbog COVID-a će ih morati sami objesiti na ceremoniji dodjele.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osvajači olimpijskih medalja na Igrama u Tokiju neće imati priliku dobiti svoje odličje od uglednika uz stisak ruke, zagrljaj ili poljubac, već će sami morati objesiti osvojenu medalju oko svoga vrata, objavio je predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach na druženju s predstavnicima medija, koje je održano u srijedu virtualnim putem.

"Medalje osvajačima neće biti obješene oko vrata. Donijet će im odličja na pladnju, a onda će ih sportaši sami uzeti. Osoba koja bued stavljala medalje na pladanj nosit će dezinficirane rukavice. Donositelji odličja i sportaši nosit će maske. Neće biti rukovanja ni zagrljaja tijekom svečane dodjele", objasnio je Bach proceduru dodjele olimpijskih odličja u Tokiju.

gol expired Dream Team konačno pronašao žrtvu na pripremama: Poslije dva poraza stigla pobjeda divider

U Tokiju je do 8. kolovoza proglašeno stanje opće opasnosti, a u srijedu je bilo 1149 novozaraženih osoba, što je najveći broj u posljednjih šest mjeseci.

Olimpijske igre izgubile su podršku kod većeg dijela japanskog stanovništva zbog bojazni da će njihovo održavanje pokrenuti val zaraze među Japancima, iako su na snazi stroge protuepidemijske mjere, a gledateljima nije dopušten dolazak na tribine olimpijskih borilišta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider