Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ozljeda zaustavila Blanku

Problemi za Blanku: Zbog leđa odustala od Praga

Najbolja visašica svijeta Blanka Vlašić zbog bolova u leđima odustala je od nastupa na dvoranskom mitingu u Pragu, koji je na rasporedu 26. veljače. Blanka je ozljedu zaradila prije četiri dana na mitingu u splitskoj Spaladium Areni, gdje je pobijedila sa preskočenih 202 cm.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Odmah nakon završetka mitinga u Spaladium Areni Blanka se požalila na bol u leđima. Siloviti odraz iz velike brzine, spuštenih kukova, proizveo je veliki stres na njenim leđima.

Srce mi govori da idem, jer sam u dobroj formi i želim skakati. No, razum mi nalaže da ostanem kući

Nakon tri dana regeneracije i terapije stručni stožer je procijenio da bi nastup u Pragu mogao biti suviše rizičan', priopćio je njen trener i otac Joško Vlašić

>> Blanka s 2.02 slavila u Spaladium Areni

'Srce mi govori da idem, jer sam u dobroj formi i želim skakati. Također, željela sam napraviti dobar rezultat prije nastupa na Europskom prvenstvu u Torinu. No, razum mi nalaže da ostanem kući', istaknula je Blanka Vlašić.

Prije Europskog prvenstva na terapije

Blanka bi u Torino trebala otputovati 5. ožujka, a do tada će odlaziti na terapije, a treninzi će biti prilagođeni trenutnim okolnostima. Europsko prvenstvo u Torinu održava se od 6. do 8. ožujka.

Svjetska prvakinja i olimpijska viceprvakinja je ove godine nastupila na šest mitinga, a pritom je upisala pet pobjeda i na svima je preskočila dva metra. Sezonu je otvorila 26. siječnja pobjedom u Rijeci (203 cm). Nakon toga slavila je još u Malmoeu (201 cm), Stuttgartu (204 cm), Banskoj Bystrici (200 cm) i 21. veljače u Splitu (202 cm).

Jedino ju je Nijemica Ariane Friedrich uspjela pobijediti 15. veljače u Karlsruheu. Tada su obje atletičarke preskočile 205 cm, ali je Friedrich to uradila iz manje pokušaja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider