Naslovnica
SPORTOVI
Naslovnica
OI 2012

Pratite Olimpijske igre u Londonu putem ASTRINIH satelita

Svake četiri godine održavaju se Olimpijske igre koje iznova oduzimaju dah i za vrijeme njihovog trajanja ljudi diljem cijelog svijeta ujedinjuju se kako bi bodrili svoje sportaše.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njihov je cilj osvojiti olimpijsku medalju – san svakog sportaša na svijetu. Ali, biti najbolji nije najvažnija stvar na Olimpijskim igrama. Ono što ih čini posebnima jest istinski osjećaj srčanosti i „fair playa“. Upravo je to razlog zašto ih volimo gledati i nema boljeg načina nego pogledati ih u visokoj rezoluciji.

ASTRA potiče te vrijednosti i upravo je to jedan od brojnih razloga zbog čega je ASTRA odlučila postati generalni partner Olimpijske rubrike na službenim stranicama Nove TV. Sve do samog kraja Olimpijskih igara, gledatelji Nove TV bit će informirani o svim dnevnim događanjima iz Londona.

Kao predvodnik procesa digitalizacije putem satelita, ASTRA je zabilježila uspjeh u zemljama poput Francuske, Velike Britanije, Češke, Slovačke i Austrije zahvaljujući pružanju najbolje infrastrukture za distribuciju digitalnog sadržaja putem satelita u Europi. Tvrtka se fokusira na pružanje visokokvalitetnih i inovativnih usluga svojim korisnicima – na ovo ukazuje i stotina FTA (“free to air”) programa ponuđenih putem orbitalne pozicije ASTRA 19,2 stupnja istočno.

Ukoliko hrvatski gledatelji usmjere svoje satelitske antene na ASTRA orbitalnu poziciju 19,2 stupnja istočno, moći će gledati na stotine besplatnih međunarodnih programa od kojih se neki već prikazuju u visokoj rezoluciji. Nadalje, na ovoj ASTRA orbitalnoj poziciji, svi će korisnici moći provjeriti najnovije informacije o Olimpijskim igrama, a sve je dostupno u visokoj rezoluciji. Još više informacija, kao i impresivna količina specijalnih priloga Olimpijskih igara, emitirat će se putem ASTRA orbitalne pozicije 28,2 stupnja istočno.

Ova ASTRA orbitalna pozicija koristit će se za emitiranje više od 40 novih programa u Ujedinjenom Kraljevstvu posvećenih Olimpijskim igrama u Londonu. Također će se koristiti za emitiranje pojedinih događanja u 3D tehnici na BBC programu, uključujući svečane ceremonije otvaranja i zatvaranja, koristeći BBC HD program, kao i za emitiranje više od 100 sati programa u 3D tehnici na Eurosport programu – što je otprilike 8 sati događanja u realnom vremenu i 4 sata snimki svakog dana. Zahvaljujući ASTRI po prvi put će se olimpijski sportovi poput košarke, kanuinga, gimnastike i plivanja prikazati u 3D tehnici.

Neke od velikih prednosti satelitske platforme, posebice ASTRINIH usluga, su pokrivenost i povoljna cijena. Na brojnim otocima i planinskim regijama u Hrvatskoj postoji utjecaj na kvalitetu prijema signala. Tu pomaže satelit sa sposobnošću pružanja trenutne pokrivenosti u svim područjima njegovog dometa. Nije ograničen nikakvim fizičkim preprekama i stoga ne postoje nepokrivena područja. Infrastruktura je postojeća, što ne iziskuje dodatne investicije od strane radijskih ili televizijskih kuća. Upravo stoga satelit je odličan dodatak digitalnom zemaljskom emitiranju jer pruža cjelokupnom stanovništvu izravan pristup digitalnim uslugama.

Kao što je već ranije spomenuto, pristupačna cijena također je jedna od ASTRINIH velikih prednosti. ASTRINA ponuda pruža izvrstan omjer vrijednosti i novca. Postoje doslovno stotine TV i radio programa koji su ponuđeni putem ASTRINIH satelita za svaku zemlju.
I još nekoliko impresivnih činjenica za kraj. Naši sateliti diljem svijeta s flotom od 51 satelita pružaju više od 5200 televizijskih i radijskih programa od kojih je više od 1300 u visokoj rezoluciji.

Za više informacija, molimo posjetite: www.onastra.hr.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider