Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Pranjić: Nisam najslabija karika

Austrijski novinari, ali i članovi stručnog stožera te igrači austrijske vrste proglasili su Danijela Pranjića najslabijom karikom hrvatske reprezentacije. Domaćini se nadaju da će zbog Pranjićeve nešto slabije fizičke konstitucije i tek 170 centimetara visine stvoriti prednost na lijevoj strani naše obrane.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Takve sam građe, no to ne znači da ću biti inferioran na terenu. Ako misle da me mogu probiti neka to pokažu u nedjelju," istaknuo je Pranjić koji je godinama čekao pravu priliku u reprezentaciji. Bilićevi prethodnici pružali su mu prilike na kapaljku, a kod sadašnjeg izbornika izborio se za mjesto u početnoj postavi.

"Ne igram u veznoj liniji kao u Heerenveenu, no to mi uopće ne smeta. Spreman sam za početak prvenstva," naglasio je. Bivši igrač Osijeka i zagrebačkog Dinama istaknuo je kako napetost raste iz dana u dan i kako svi jedva čekaju početak natjecanja.

"Prva utakmica je iznimno važna, možda i ključna. Austrijanci su opasni iz prekida i moramo biti oprezni," naglasio je.

Pranjić je mjesto u nacionalnoj vrsti izborio odličnim igrama u Heerenveenu, ali i probudio interes daleko uglednijih klubova. Kao iduća moguća destinacija spominje se nizozemski velikan Ajax.

"Ništa ne znam o tome, no u svakom slučaju bilo bi lijepo igrati za klub kao što je Ajax," poručio je Pranjić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider