Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'sretni smo'

Hrvat u osmini finala EP-a u badmintonu

Najbolji hrvatski badmintonaš Zvonimir Đurkinjak izborio je plasman u osminu finala 25. europskog prvenstva u badmintonu koje se od 26. travnja do 1. svibnja održava u francuskom La Roche-sur-Yonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zvonimir Đurkinjak je u prvom kolu bio slobodan, a u 2. kolu je nakon velike drame pobijedio Slovenca Iztoka Utroša 17-21, 21-17, 22-20.

"Prvi gem je bilo napeto i nije bilo dobro. Morao sam više napadati. U nastavku meča sam počeo više napadati i okrenuo sam rezultat," kazao je Đurkinjak.

Izbornik Silvio Jurčić je dodao kako je Slovenac Utroš bio blizu pobjedi u svim segmentima igre.

"Sretni smo, bilo je stvarno teško. Nije bilo dobro do 14-15 u drugom gemu i Utroš je bio vrlo blizu pobjedi. Međutim, presudilo je Đurino iskustvo. Napadačka igra i odlična igra na mreži u ključnim trenucima su presudili. Kad si među 16 u Europi moraš biti sretan," naglasio je Jurčić.

Đurkinjak će u osmini finala igrati protiv pobjednika dvoboja između europskog prvaka iz 2012. Nijemca Marca Zwieblera i Šveđana Mattiasa Borga.

"Sada vjerojatno idemo na prvaka Europe iz 2012. i trećeg nositelja Zwieblera s kojim je već igrao i izgubio u finalu Praga, igrom je bio blizu. Kao i uvijek idemo na pobjedu," dodao je izbornik.

Đurkinjaka još očekuje nastup u 1. kolu parova gdje će sa Zvonimirom Hoelblingom odmjeriti snage protiv Norvežana Fredrika Kristensena i Jespera Kristensena.

Dorotea Sutara je 1. kolu izgubila od Mađarice Laure Sarosi 8-21, 5-21, dok su Staša Poznanović i Igor Čimbur predali dvoboj 1. kola mješovitih parova protiv Francuza Gaetana Mittelheissera i Audrey Fontainee zbog Čimburobe ozljede.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider