Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prvi nositelj Ovečkin

ZOI: Upaljena olimpijska baklja, Ovečkin odbio komentirati anti-gay zakon

Svečanost paljenja olimpijskog plamena uoči Zimskih olimpijskih igara iduće godine u ruskom Sočiju, održana je u nedjelju na ruševinama hrama Hera u drevnoj Olimpiji…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Plamen je upaljen uz pomoć reflektiranih sunčevih zraka, a potom je upaljena i olimpijska baklja. Prvi nositelj baklje bio je mladi grčki skijaš Ioannis Antoniou, dok je dužnost prvog nositelja baklje iz Rusije pripala hokejskoj zvijezdi Aleksandru Ovečkinu.

Svečanosti je prisustvovao i novi predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach, koji je pozvao Rusiju da podrži vrijednosti igara.

''Baklja je simbol prijateljstva, izvrsnosti i poštovanja, bez ikakvog oblika diskriminacije'', naglasio je Bach.

Pripreme Rusije za Igre u zadnje vrijeme su bile zasjenjene zbog kontroverznog zakona kojeg je Donji dom ruskog parlamenta donio u lipnju, a koji se doživljava kao ''anti-gay'' zakon, jer zabranjuje promociju homoseksualnosti. Ovečkin nije bio raspoložen komentirati tu temu…

''To je pitanje za političare. Ja sam samo igrač hokeja na ledu'', rekao je.

Tijekom putovanja od 65.000 kilometara, baklja će 7. listopada stići u Rusiju, a nosit će je više od 14.000 ljudi. U planu je da posjeti najviši ruski vrh Elbrus, kao i dno Bajkalskog jezera, najdubljeg jezera na svijetu, a želja organizatora je i da u studenome iz Gagarinovog centra za obuku kozmonauta prvi put u povijesti ode na svemirsku šetnju. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider