Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
10 km

ZOI, skijaško trčanje (ž): Zlato za Kowalczyk, Malec 59.

Poljakinja Justyna Kowalczyk pobjednica je klasične nordijske utrke na 10 kilometara na zimskim Olimpijskim igrama u Sočiju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tridesetjednogodišnja Poljakinja Justyna Kowalczyk slavila je u vremenu 28:17.8, što je bilo 18.4 sekunde brže od Šveđanke Charlotte Kalle, odnosno 28.3 sekunde brže od Norvežanke Therese Johaug. Kowalczyk je višestruka osvajačica medalja s Olimpijskih igra i svjetskih prvenstava, a ovo joj je prvo zlato u ovoj disciplini. Prije četiri godine se u Vancouveru okitila zlatom, ali u utrci na 30 kilometara.

Kalla je u Sočiju branila naslov pobjednice otprije četiri godine, kada je imala za gotovo četiri minute bolji rezultat nego ovdje u Rusiji. Za Norvežanku Johaug je ovo prva medalja na Igrama u ovoj disciplini.

U utrci je nastupila i hrvatska predstavnica, Vedrana Malec, koja je završila na 59. mjestu, s gotovo pet i pol minuta kašnjenja za pobjednicom.

Spomenimo i da su nešto ranije u muškom "Ski Slopestyleu" medalje pokupili reprezentativci iz Sjedinjenih Američkih Država. Joss Christensen je uzeo zlato, Gus Kenworthy srebro, dok je brončani bio Nicholas Goepper.(TS)

Skijaško trčanje (ž), klasična utrka na 10 kilometara:

1. Justyna Kowalczyk (Polj) 28:17.8

2. Charlotte Kalla (Šve) +18.4

3. Therese Johaug (Nor) +28.3

...

59. Vedrana Malec (Hrv) +5:24.5

...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider