Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
U dohvatnoj utrci

ZOI: Malec prva hrvatska sportašica koja će nastupiti u Sočiju

Prva hrvatska sportašica koja će nastupiti na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju je 23-godišnja nordijka Vedrana Malec koja će u subotu sudjelovati u dohvatnoj utrci na 15 kilometara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dohvatna utrka se sastoji od dviju disciplina, prvih 7,5 kilometara natjecateljice će trčati klasičnim stilom, odnosno skije im moraju biti paralelne, dok drugih 7,5 kilometara smiju koristiti slobodni stil koji se sastoji od kliznog koraka.

Za Malec, višestruku hrvatsku prvakinju u skijaškom trčanju, ovo će biti prve ZOI, a u dohvatnoj utrci nastupila je na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Val di Fiemmeu gdje je zauzela 58. mjesto.

Osim za dohvatnu utrku, Malec je prijavljena za nastupe i u sprintu, koji je na programu 11. veljače, utrci na 10km klasično 13. veljače, te 30km slobodno 22. veljače. Ujedno, Malec je izabrana za nositeljicu hrvatske zastave na svečanosti zatvaranja Igara 23. veljače.

Dohvatna utrka skijašica trkačica počinje u 11 sati po hrvatskom vremenu. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider