Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Turnir u centru pažnje

Finci dolaze u Soči bez velike zvijezde: 'Bilo bi nepošteno prema svima'

Mikko Koivu, hokejaš NHL momčadi iz Mineapolisa, te važna karika finske reprezentacije, neće nastupiti na Zimskim olimpijskim igrama u ruskom Sočiju…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napadači Torpeda iz Nižnjeg Novgoroda, kluba koji se natječe u KHL ligi, Jarkko Immonen i Sakari Salminen zamijenit će Mikku Koivua i Valtterija Filppulu u sastavu finske reprezentacije u hokeju na ledu na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, objavili su organizatori u subotu.

Finska će izostankom Koivua i Filppule, dvojice svojih ponajboljih igrača, biti znatno oslabljena u Sočiju gdje će u prvom krugu igrati u skupini B s Kanadom, Norveškom i Austrijom.

Početkom ove godine je Koivu ozlijedio desni gležanj, te se morao podvrgnuti operativnom zahvatu. Nakon toga je slijedio niz od petnaest propuštenih utakmica za Minnesotu i iako se trenutačno osjeća dobro, te je spreman za povratak na led, odlučio je propustiti Igre.

"Mogu igrati, ali točno znam da još uvijek nisam spreman igrati na razini koja se očekuje od nekoga tko nastupa na Olimpijskim igrama", rekao je finski hokejaš i dodao:

"Stvarno bi bilo nepošteno prema svima da odlučim igrati u Sočiju. Bolje je ovako, propustiti, koliko god me to potreslo", rekao je Koivu. (TS/Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider