Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Objavljena zanimljiva karta

Znate li što se neće smjeti raditi za vrijeme Igara u Londonu?

Za vrijeme Olimpijskih igara ovoga ljeta, londonske podzemne željeznice, odnosno stanice, promijenit će svoja imena u imena najboljih sportaša u povijesti Igara...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stanovnici Londona, kao i njegovi posjetitelji, će za vrijeme Igara tako umjesto na stanici Westminster izlaziti na stanici Michael Jordan, Roger Federer ili Rafael Nadal. Pregršt je tu poznatih imena poput Jesseja Owensa, Kobea Bryanta, Carla Lewisa ili Michaela Phelpsa.

"Bilo je mnogo predomišljanja, ali sretni smo da je na kraju prijedlog prošao. U podzemnoj će biti predstavljeno više desetaka zemalja i sportova zastupljenih na Igrama 2012. godine", objasnili su Alex Trickett i David Brooks, dizajneri nove karte.

Zanimljivo je spomenuti da sudionici ovogodišnjih Olimpijskih igara, sportaši, treneri, dužnosnici i svi ostali, neće se smjeti vjenčati tijekom boravka u London

To je samo jedna od odluka britanske Vlade, točnije njezina Home Officea, ureda za kontrolu imigracije, koji je zabrinut da će Igre u Londonu mnogima poslužiti kao pokušaj da dobiju državljanstvo Ujedinjenog Kraljevstva.

Oko 20.000 ljudi izvan Europske unije dobit će šestomjesečne vize koje će im braniti da sklapaju brak, ali i da zatraže vize za studiranje u Velikoj Britaniji. Restrikcije su uvedene zbog zabrinutosti da će ilegalni imigranti i teroristi uoči i tijekom Igara ući, a potom i pronaći način da ostanu u zemlji.

Lani se dvoje 16-godišnjih kamerunskih sportaša sakrilo u zračnoj luci u Manchesteru s namjerom da ostanu u zemlji nakon završetka Igara Commonwealtha za mlade, a 2002. je gotovo cijela 30-člana reprezentacija Sierra Leonea nestala tijekom Igara Commonwealtha, također u Manchesteru.

Britanska granična agencija iznimno je zabrinuta zbog moguće zloupotrebe viza, tako da je zatražila od svih nacionalnih olimpijskih odbora da obavijeste svoje sportaše, trenere i dužnosnike o restrikcijama tijekom boravka na prostoru Velike Britanije. (TS)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati