Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Hrvat napada svjetski rekord

Znate li koliko se najduže može ostati pod vodom?

Naša kamera na zagrebačkom velesajmu zabilježila je jedan poprilično neobičan pothvat. Glavni junak sljedeće priče, Goran Čolak, odlučio je srušiti hrvatski rekord u ronjenju na dah. Da bi to uspio mora pod vodom ostati dulje od devet minuta...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Puno sam ovo želio. Bilo je puno očekivanja, puno ljudi, puno kamera. Tako da mi je laknulo, to je najiskrenije", kaže Čolak. Sa suhe strane bazena ostvarivanje pothvata činilo se poprilično rutinskim. No, Goran priznaje da je bilo kriznih trenutaka.

"Meni uvijek kriza dolazi negdje oko pete, šeste minute, tu negdje. Tad mi je najteže. Jer tada već dovoljno dugo držiš dah da ti bude teško, a još uvijek je rekord daleko. Pa, je to nekako psihički najteže", ističe Čolak.

Obični smrtnici moraju se zapitati "pa, gdje stane kisik za devet minuta pod vodom"? Trener Ivan Drviš objašnjava:
"On ima veliki kapacitet pluća, nešto preko osam litara. Dodatno napakira, znači komprimira, još četiri litre, dakle on kreće u zaron s 12 litara zraka."

Pitamo Čolaka je li ga prati netko od najbližih?
„Ne, obično im govorim da ne dolaze, jer me to samo dodatno stresira", kaže Čolak.

Kao sljedeći cilj nameće se granica od 10 minuta. Svjetski rekord? Vjerovali ili ne, još minuta više.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider