Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kakva dominacija

Sandra Perković za povijest: Pomela konkurentice i uzela svjetsko zlato!

Sandra Perković je osvojila zlato u bacanju diska na Svjetskom atletskom prvenstvu u Moskvi.

Sandra je pobijedila hicem iz druge serije, kada je disk bacila 67.99 metara, a koliko je dominantna bila u odnosu na konkurentice najbolje govori podatak da je srebrnu Melinu Robert-Michon, iza sebe ostavila za metar i 71 centimetar.

Francuskinja je u posljednjoj seriji oborila nacionalni rekord bacivši disk 66.28 metara, ali Sandrini hici i iz prve i četvrte serije bili su kudikamo dalji (67.52 odnosno 67.80 metara).

Sandra Perković prva do velikog hat-tricka

Ovo zlato jedino je koje je nedostajalo Sandri Perković u bogatoj kolekciji medalja. Dvostruka europska prvakinja (Barcelona 2010. i Helsinki 2012.) te olimpijska pobjednica iz Londona prošle godine jednostavno je pomela konkurenciju i na svjetskoj smotri.

Na SP-u u Berlinu 2009. bila je deveta, prije dvije godine u korejskom Daeguu nije mogla nastupiti zbog afere oko uzimanja dopinga, ali sada je ušla u povijest kao prva bacačica diska koja ima tri najvrijednija zlata (olimpijsko, svjetsko i europsko). Osim svega ovog, Sandra je i dvostruka ukupna pobjednica u Dijamantnoj ligi te osvajačica zlata na Mediteranskim igrama.

Sandra Perković svoju će zlatnu medalju na stadionu Lužniki primiti u ponedjeljak.

SP u atletici, bacanje diska (ž), rezultati:

1. Sandra Perković (Hrv) 67.99

2. Melina Robert Michon (Fra) 66.28

3. Yarelys Barrios (Kub) 64.96

Sandra Perković je olimpijska, svjetska i europska prvakinja, a svjetski rekord?

Ukupno glasova:

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider