Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Potvrdio Balić

Veliki preokret: Željko Babić ostaje izbornik rukometne reprezentacije!

Željko Babić ostaje izbornik hrvatske rukometne reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon razočaravajućeg nastupa na Olimpijskim igrama u Riju, gdje je hrvatska reprezentacija poražena u četvrtfinalu od Poljske, Željko Babić je podnio ostavku na mjestu izbornika. Međutim, Savez je odlučio zadržati Babića, koji će tako voditi Hrvatsku i na SP-u Francuskoj.

''Željko Babić ostaje izbornik hrvatske reprezentacije'', rekao je koordinator reprezentacije Ivano Balić za Sportske novosti te nadodao:

''Odluka je zajednička, čelnih ljudi Saveza i mene. Babić je bio izbor svih koji su relevantni za donošenje takvih odluka.''

Babić je stajao kod odluke oko ostavke i nakon sastanka u rujnu na kojem se analizirao nastup na Olimpijskim igrama. No, očito je došlo do preokreta.

''Njegova ostavka nije prihvaćena. Dosta smo razgovarali, jasno je da igra u Riju nije bila zadovoljavajuća, da rezultat nije bio dobar, ali nije bio ni pretjerano loš. Bilo je pogrešaka i njih ćemo u budućnosti nastojati popraviti'', izjavio je Balić te nastavio:

''Uopće nam nije bilo na pamet razgovarati s nekim drugim dok smo imali izbornika jer otpočetka ta ostavka nije prihvaćena kao konačna stvar. Mislim da su kritike bile pretjerane. Njega se stalno izdvajalo, sa svih strana se udaralo po njemu i bio je kriv za svašta. Doista mislim da nije zaslužio sve te kritike.

U anketi koju je proveo GOL.hr velika većina navijača je za novog izbornika željela vidjeti Veselina Vujovića, dok je drugi po redu u glasanju bio bivši izbornik i zadnji trener koji je donio zlatnu medalju Lino Červar.

Mandat izbornika Babića smatra se zadovoljavajućim iz razloga što je osvojena brončana medalja u Poljskoj te je nastavljeno igranje hrvatske rukometne reprezentacije na velikim natjecanjima, a koje je završilo petim mjestom na Olimpijskim igrama.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider