Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dali sve od sebe

Zatvorene najbolje Europske sveučilišne igre

Simboličnim spuštanjem zastave Europske sveučilišne sportske organizacije (EUSA-e) završene su treće po redu Europske sveučilišne igre...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ceremonija zatvaranja na Korzu u Rijeci pod redateljskom palicom Krešimira Dolenčića zaokružila je priču o Europskim sveučilišnim igrama u Zagrebu i Rijeci koja je počela prije dva tjedna u Zagrebu.

Za vrijeme trajanja Igara u Zagrebu i Rijeci natjecalo se 5.800 studenata s 409 sveučilišta iz 41 zemlje. U fairplay igri podjeljeno je 2.000 medalja od čega je Hrvatska osvojila najviše, čak 30. Iako su Europske sveučilišne igre jedinstveni sportski događaj na kojem se ne obaraju europski i svjetski rekordi sudionici su vođeni motom Srce vjeruje, um ostvaruje, dali sve od sebe. Osim sudjelovanja u sportskim natjecanjima, sudionici su stekli brojne prijatelje i bogato iskustvo koje će zasigurno zauvijek pamtiti.

Europske sveučilišne igre promovirale su i brojne osobe iz društvenog života Hrvatske kao što su Danijela Martinović, Sandra Perković, Mario Možnik, Ivan Dečak, Luka Žorić, Andrea Andrassy, Matija Miličić, Mario Todorović, Petra Dugandžić, Iva Šulentić, Filip Ivić, Danijela Pintarić, Robert Bošković, Bojan Jambrošić te mnogi drugi.

Prema riječima predsjednika EUSA-e gospodina Adama Roczeka ovo su bile najbolje organizrane igre u povijesti. U tom svijetlu organizatori, natjecatelji, volonteri i brojni građani Rijeke uz glazbu, pjesmu i ples oprostili su se od Europskih sveučilišnih igara Zagreb Rijeka 2016. Ceremonija zatvaranja samo je smbolični kraj jer Europske sveučilišne igre 2018. godine sele se u Portugal u Coimbru.

Europske sveučilišne igre pratilo je 520 akreditaranih novinara, snimatelja i fotoreportera koji su poslali predivnu sportsku slika iz Zagreba i Rijeke u preko 40 europskih zemalja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider