Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Red Bull Cliff Diving

Započinje još jedna spektakularna sezona skokova s litice

Oni prkose gravitaciji, izvode nevjerojatne pokrete iznimne složenosti, dostižu brzinu i do 85 kilometara na sat s ubrzanjem većim nego kod sportskih automobila, oni su skakači s litice koji u najčišćem ekstremnom sportu na svijetu skaču s 27 metara visine i to bez ikakve zaštitne opreme.

Red Bull Cliff Diving ovog vikenda započinje ovogodišnju sezonu, a prva postaja okupirat će kubansku Havanu.

Sport koji od 2009. godine okuplja vrhunske talente besprijekornih skokova i okreta, koje i najmanja pogreška može skupo koštati, ove će godine svijet obići u potrazi za najboljim skakačem i skakačicom svijeta. U 35 natjecanja od 2009. do 2013. ovi talentirani sportaši Red Bull Cliff Diving doveli su do prestižne razine, a svake godine natjecanje okuplja sve više obožavatelja.

Prošlogodišnju krunu, iako u društvu velikana poput Orlanda Duquea i Garyja Hunta, zaslužio je 29-godišnji Artem Silchenko, a u 2014. godini s još devet vrhunskih skakača krenut će na put po svjetskim liticama u borbi za još jednu krunu vladara visina i savršenih pokreta. Havana je već spremna za spektakl 10. svibnja, a više o natjecanju pratite na www.redbullcliffdiving.com.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider