Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Adrenalinski show

Krema svjetskog ekstremnog sporta okupila se u Slavoniji

Nema trenutno dijela Hrvatske u kojem u zraku vlada veći adrenalin i uzbuđenje nego u Osijeku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na osječkim ulicama prevladava zvuk okretanja kotača BMX bicikala, koji su došli iz svih dijelova svijeta. Na tiskovnoj konferenciji danas u hotelu Osijek otvoren je dosad najveći ekstremni spektakl u regiji – UCI BMX Freestyle Park World Cup, u sklopu 17. izdanja Pannonian Challengea.

Najavljen je Svjetski BMX kup koji će od 21. do 23. srpnja vladati osječkim parkom Copacabanom, naravno popraćen već od ove srijede jednako zabavnim noćnim programom. Okupljenima su se obratili čelni ljudi FISE-a, Pannonian Challengea, Grada Osijeka, kao i naš najbolji BMX vozač Marin Ranteš te najbolji svjetski vozač Logan Martin.

Joseph Villeflayoux, direktor marketinga FISE-a izrazio je zadovoljstvo suradnjom s festivalom Pannonian Challenge i naglasio: „Treba imati na umu da je Osijek odabran među još 20 gradova koji su željeli ugostiti FISE World Series, upravo zbog ljepote Hrvatske i njene turističke atraktivnosti, no prvenstveno zbog profesionalnog pristupa organizacijskog tima Pannonian Challengea. FISE je siguran da će ovo biti jedan spektakularan event, poglavito zbog strasti prema sportu koju dijelimo s ljudima ovdje.“

Izvršni direktor Pannonian Challengea Jurica Barać nije skrivao emocije i zadovoljstvo što je 17 godina rada Pannonian ekipe rezultiralo jednim ovakvim spektaklom: „Nakon 17 godina mislim da je Svjetski kup potvrda koliko je Pannonian Challenge zavrijedio ovakav događaj. Preponosni smo što smo dio jednog svjetski prepoznatog brenda, najvećeg ekstremnog događaja na svijetu. Još jednom se zahvaljujem FISE-u što nas je odabrao kao domaćina, kao i svim volonterima, medijima i partnerima koji su omogućili da naši snovi postanu stvarnost“, rekao je Barać medijima.

Osijek je prihvatio ovu sportsku priču

Činjenicu da BMX raste iz godine u godinu te da razina znanja i trikova koje posjeduju vozači nevjerojatnom brzinom napreduje i nadmašuje granice prividno nemogućega potvrdio je i sportski direktor FISE-a, gospodin Johan Berthonneau: „Zaista možemo očekivati da ono što ćemo vidjeti u parku u narednih nekoliko dana neće biti svakidašnji prizori ekstremnog sporta. U Osijek je stiglo preko 50 profesionalnih vozača iz skoro 30 zemalja svijeta, a tu su još i amateri, kao i strani specijalizirani BMX mediji, koji su došli vidjeti što će hrvatska postaja Svjetskog kupa ponuditi svijetu BMX-a.“

Osijek je još prije skoro dva desetljeća prihvatio ovu sportsku priču te se danas ponosi njenim ishodom, a o tome je koju riječ rekao zamjenik gradonačelnika Osijeka gospodin Vladimir Ham: „Prije svega zahvalan sam ekipi Pannonian Challengea na ovih 17 godina rada i truda, koji su nam donijeli ovako veliki događaj u naš grad. Kao grad smo zahvalni da smo uopće dobili priliku sudjelovati u ovome. Osijek trenutno ima najveći skate park u ovom dijelu Europe, što mnogo znači za naš grad i za ekstremni sport općenito. Sada ovo više nije priča lokalnih dečki i djevojaka, sad smo dio velike svjetske priče i nadamo se da će se ona razvijati i u narednim godinama.“

Naravno, najveće zvijezde ovog spektakla su upravo vozači, čiji će nevjerojatni trikovi u zraku tisuće posjetitelja parka Copacabana, kao i milijune TV gledatelja diljem svijeta, ostaviti doslovno bez daha.

Prošlogodišnji pobjednik FISE World Series, jedan od najboljih BMX vozača današnjice Logan Martin rekao je kako je od drugih vozača godinama slušao o tome kako mora posjetiti Osijek i Pannonian: „Ovo mi je prvi put u Hrvatskoj, no čuo sam mnogo o Pannonianu i namjeravao sam doći ovdje. Siguran sam da će ova postaja FISE World Series biti jedno spektakularno iskustvo.“

Ime čije ćemo najviše čuti s tribina, dečko za kojim se okreće uvjerljivo svaka osoba u Osijeku Varaždinac je koji nosi titulu najboljeg hrvatskog BMX vozača. Ne samo da je pokorio hrvatski vrh, već polako ali sigurno vozi prema samom svjetskom vrhu.

„Dolazak Svjetskog kupa u Hrvatskoj je svakako veliki korak za našu zemlju, a pogotovo za ekstremni sport. Raduje me naša publika, oni me uvijek najviše bodre i užitak je voziti u Osijeku“, rekao je Marin Ranteš, koji je na prvoj postaji FISE World Series u Francuskoj ušao u finale i zablistao među samom kremom svjetskog BMX-a.

Ovogodišnji UCI BMX Freestyle Park World Cup u sklopu Pannonian Challengea na rasporedu je od četvrtka 21. srpnja, kada počinju kvalifikacije, petak je rezerviran za polufinale od 20:00, a u subotu će gledatelji svjedočiti okršaju najboljih među najboljima u velikom finalu, koje počinje u 20:30 h.

Polufinale i finale uživo možete pratiti na SPTV te portalu vijesti.hr. Više informacija na www.pannonian.hr.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider