Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prvog dana tri utakmice

Započela nova sezona NHL-a, Blackhawksi startali pobjedom

U najjačoj hokejaškoj ligi svijeta, NHL ligi, započela je nova sezona, 97. po redu. Prvog su dana na rasporedu bile tri utakmice, a među njima i ona između prvaka Chicago Blackhawksa i Washington Capitalsa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči utakmice na rasporedu je bila ceremonija podizanja pobjedničkih barjaka Blackhawksa pod svodove čikaškog United Centera, a onda su prvaci nastavili gdje su stali prošle sezone i pobijedili rezultatom 6-4.

Chicago je imao šestoricu različitih strijelaca, uključujući braniča Johnnyja Oduyu koji je na taj način proslavio svoj 32. rođendan. Preostele su golove postigli Brandon Bollig, Marian Hossa, Brandon Saad, Brent Seabrook i Patrick Kane.

Washington je imao vodstvo 4-3 početkom posljednje trećine, ponajprije zahvaljujući hat-tricku Bjelorusa Mihaila Grabovskog u njegovom debiju za Capitalse po transferu iz Toronta. No, Chicago je stvari ubrzo preokrenuo. Preostali gol za Capitalse zabio je Aleksander Ovečkin.

U preostale dvije utakmice Toronto je slavio na gostovanju kod Montreala 4-3 u utakmici ispunjenoj tučnjavom, dok je Winnipeg slavio kod Edmontona 5-4.

U susretu između Toronta i Montreala bilo je pet tučnjava, a najstrašniji trenutak dogodio se u zadnjoj trećini kada je Montrealov George Parros iznesen na nosilima zbog pada na lice tijekom drugog sukoba večeri sa Coltonom Orrom. Parros je pretrpio potres mozga i prevezen je u bolnicu na daljnje pretrage. Za Toronto su zabili James van Riemsdyk, Dion Phaneuf, Tyler Bozak i Mason Raymond, dok se kod Montrela istaknuo Lars Eller s dva gola i asistencijom.

U pobjedi Winnipega istaknuo se Čeh Michael Frolik s dva gola za u svom službenom debiju u dresu Jetsa po transferu iz Chicaga, dok je svoj prvi NHL gol zabio Jacob Trouba. Imao je Edmonton vodstvo 4-2 u debiju novog trenera Dallasa Eakinsa, ali nije ga uspio sačuvati. (TS)

NHL liga, utorak:

Montreal - Toronto 3-4

Chicago - Washington 6-4

Edmonton - Winnipeg 4-5

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider