Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Riječ legende

'Žao mi je što Dereck nakon meča nije baš najbolje primio poraz'

Vitalij Kličko obranio je naslov svjetskog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji pobijedivši na bodove Britanca Derecka Chisoru...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sjajnom meču protiv izazivača Derecka Chisore Vitalij je pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca. Međutim, Kličko nije imao nimalo lagan meč. 28-godišnji Britanac predstavio se u vrlo dobro svijetlu. Izuzmemo li nesportske poteze dan prije i uoči samog meča, Chisora je bio odličan protivnik.

''Chisora je učinio ovaj meč atraktivnim. Što se dosad nije događalo u Kličkovim mečevima za obranu naslova'', izjavio je Željko Mavrović za Novu TV.

Britanac je od samog početka krenuo agresivno, stalno tjerajući Klička prema natrag. U prvih par rundi bio je odlučniji, ali, kako je vrijeme odmicalo, Kličko je zadavao jako neugodne direkte. Pogotovo nakon osme runde.

''Upitnost Kličkove pobjede uopće ne dolazi u pitanje. malo mi je žao što Dereck nakon meča nije baš najbolje primio poraz'', rekao je bivši hrvatski teškaš.

Unatoč teškim i neugodnim udarcima aktualnog prvaka, Chisora nije odustajao od svog desnog krošea. U nekoliko navrata je mogao ozbiljno uzdrmati Klička, a svakako ga je prisilio na aktivnu borbu tijekom svih 12 rundi.

''Tu je jedna gorčina. Međutim, Chisora je s ovim mečom jako puno dobio. Sigurno je ušao među tri-četiri najbolja teškaša današnjice'', zaključio je Mavrović.

Nastavi čitati

Nastavi čitati