Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Veći nego ikada

Zagrebački maraton i ove godine obara rekorde

"Zagrebački maraton raste iz godine u godinu. Ove godine bit će veći nego ikada, a cilj nam je biti najbolji maraton u regij," poručio je predsjednik Zagrebačkog atletskog saveza (ZAS) Marko Jakopović, uoči 24. izdanja Zagrebačkog maratona koji će se održati u nedjelju 11. listopada sa startom i ciljem na Trgu bana Josipa Jelačića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I ove godine osim maratona trčat će se i polumaraton (21 km), te utrka građana (5km). Novost je dječja utrka koja će se održati dan ranije u subotu sa startom u 10 sati, također na središnjem gradskom trgu.
"Ponovo očekujemo ukupno više od 10.000 natjecatelja i nadamo se kako će u svim disciplinama biti postavljeni novi rekordi" dodao je Jakopović, koji je ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora maratona.
Muški rekord drži Kenijac Luke Kibet koji je prošle godine pobijedio s rezultatom 2:14:11, dok je ženski rekrod u vlasništvu Kenijke Lucije Kimani koji je 2011. pobijedila s rezultatom 2:34:55.

Zagrebački maraton je uvršten u najveće svjetske maratone čiji se rezultati priznaju kao norme na velikim sportskim natjecanjima, a glavni tajnik ZAS-a Franjo Kordić je naglasio kako su do sada stigle prijave natjecatelja iz 38 zemalja.

Posljednje dvije godine na zagrebačkom polumaratonu je pobijedila Lucia Christina Nemec, no još uvijek je upitno hoće li najbolja hrvatska polumaratonka i maratonka loviti i treću tituli.

"Volim trčati u Zagrebu, no zbog problema s nogom nisam sigurna hoću li nastupiti i ove godine. Odluku ću donijeti u idućih nekoliko dana," kazala je Lisa koja je koncem rujna na berlinskom maratonu osvojila sedmo mjesto i s rezultatom (2:27:57) ispunila normu za olimpijske igre u Rio de Janeiru iduće godine. Bio je to njezin drugi maraton ove godine nakon što je u Bostonu zauzela 12. mjesto. Nemec je hrvatska rekorderka u polumaratonu (1:09.16) i maratonu (2:25:44).

Novinarskoj konferenciji u hotelu Double Tree by Hilton prisustvovao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvavši sugrađane da u što većem broju sudjeluju u nekoj od utrka.
"Nije cilj obarati rekorde već jačati svijest građana za kulturom zdravlja i sporta. Najvažniji su nam mladi i zato molim sve predstavnike medija i građane da posebnu pozornost obrate dječjoj utrci koja se održava u subotu," poručio je Bandić unaprijed se ispričavši stanovnicima Zareba zbog posebne regulacije prometa koja će vladati za vrijeme maratona.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider