Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Veszprem furiozan

Zagreb se pobjedom oprostio od Lige prvaka

Rukometaši CO Zagreba zaključili su ovosezonski nastup u Ligi prvaka domaćom pobjedom protiv švicarskog Kadetten Schaffhausena s 38:30.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Drugom pobjedom u skupini D hrvatski su prvaci na ljestvici prestigli upravo Schaffhausen i prepustili mu začelje, a sami su završili na petom mjestu. Švicarska je momčad pobjedom mogla zadržati izglede za plasman u osminu finala, ali sada je jasno da će kao posljednji iz ove skupine u drugi krug mađarski Szeged.

Dakako, treba podsjetiti da se Zagreb žalio Europskoj rukometnoj federaciji (EHF) na povredu pravila u nedavnom dvoboju protiv Minska i traži ponavljanje utakmice ili pobjedu s 10:0. Ukoliko se to dogodi, a Szeged u nedjelju izgubi od Füchsea, Zagreb bi još imao nade za plasman u osminu finala, ali mali su izgledi za takav rasplet.

U subotu je momčad Slavka Goluže od samog početka bila sjajna u zagrebačkoj Areni. Već na poluvremenu je imala velikih 20:13, u nastavku je prednost rasla i do deset golova, da bi na koncu domaća momčad slavila s uvjerljivih 38:30. Stipe Mandalinić je postigao osam pogodaka za Zagreb, a Luka Stepančić i Ilija Brozović su dodali po šest. Vratar Ivan Stevanović je skupio 17 obrana. Kod gostiju je Andrija Pendić zabio osam golova.

Spomenimo da je u skupini B Veszprem osigurao prvo mjesto pobjedom protiv Atletico Madrida. Za mađarski je sastav Renato Sulić postigao četiri pogotka, dok je kod gostiju Jakov Gojun jednom bio strijelac. Ivana Balića nije bilo u kadru Madriđana koji su osvojili treće mjesto u skupini.

U skupini C je Kielce ostvarilo maksimalan učinak od deset pobjeda. Poljaci su u subotu slavili u gostima kod Velenja s 29:25 uz jedan pogodak Željka Muse. (TS)

Skupina D

CO Zagreb - Kadetten Schaffhausen 38:30

Redoslijed: 1. Barcelona 18, 2. Füchse Berlin 14 (-1), 3. Dinamo Minsk 11, 4. Pick Szeged 6 (-1), 5. CO Zagreb 5, 6. Schaffhausen 4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider