Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Finale Kiel - Veszprem

Zagreb razvalio bundesligaša, za treće mjesto protiv Lisica iz Berlina

Rukometaši PPD Zagreba igrat će danas za treće mjesto na vrlo jakom Sparkassen kupu koji se igra u njemačkom Ehingenu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Plinari su u skupini iznenadili Göppingen pobijedivši sa 33:18. Zagrebaši su sjajno otvorili utakmicu, vrlo brzo stekli veliku prednost (na poluvremenu je bilo 16:8) koju su održavali do kraja. Najefikasniji u redovima PPD Zagreba bili su Luka Stepančić, Sandro Obranović i Josip Šandrk koji su postigli po pet pogodaka. No, junak ove uvjerljive pobjede bio je vratar Ivan Stevanović koji je sakupio 22 obrane.

U drugoj utakmici skupine Plinari su izgubili od Kiela (26:30), ali su pružili sjajan otpor Zebrama. Najefikasniji kod zagrebaša bili su Stepančić i Obranović sa po pet pogodaka, a kod Kiela je raspoložen bio Duvnjak sa osam pogodaka. Filip Ivić imao je 16 obrana.

U susretu za treće mjesto igrat će protiv njemačke momčadi, berlinskih Lisica za koje ove sezone igraju dva hrvatska reprezentavica, Drago Vuković (došao iz Lübbeckea) i Jakov Gojun (došao iz PSG-a). U finalu će igrati Kiel i Veszprem, dva kluba sudionika završnog turnira Lige prvaka u prošloj sezoni.

Rezultati – skupina A: Veszprem (Alilović, Slišković 5, Sulić 2) – Baia Mare 36:29, Baia Mare – Füchse (Vuković 4, Gojun) 28:29, Füchse (Vuković 3, Gojun 2) – Veszprem (Alilović 13 obrana, Sulić 1, Slišković) 24:26; skupina B: Kiel (Duvnjak 5) – Goppingen 26:25, PPD Zagreb – Goppingen 33:18, PPD Zagreb – Kiel (Duvnjak 8) 26:30.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider