Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Previše pogrešaka

Zagreb izgubio od Veszprema u dramatičnoj završnici

Rukometaši PPD Zagreba poraženi su 20-21 (10-9) od mađarskog prvaka Veszprema u utakmici 3. kola EHF Lige prvaka, odigranoj u subotu u zagrebačkoj Areni pred oko 10.000 gledatelja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nažalost, iako su većim dijelom utakmice vodili, izabranici Veselina Vujovića nisu uspjeli odnijeti još jednu veliku pobjedu. U poraz ih je odvelo čak 16 tehničkih pogrešaka i 18 minuta koje su morali igrati s igračem manje.

Veszprem je bolje otvorio utakmicu i poveo 2-1, ali je uslijedila Zagrebova serija od tri pogotka za vodstvo 4-2. Do 21. minute "zagrebaši" su držali prednost, pronalazili rupe u obrani europskog doprvaka te na krilima raspoloženih Pavlovića i Obranovića došli do prednosti 10-7.

No, tada je uslijedila kreativna stanka od gotovo 13 minuta u kojima je Zagreb ostao bez realizacije, što je Veszprem iskoristio i došao do vodstva 11-10. Ipak, "zagrebaši" se bude te s dva pogotka Luke Stepančića i jednim Zlatka Horvata poveo 13-11.

U nekoliko navrata Zagreb je imao priliku otići na tri pogotka prednosti u drugom poluvremenu, ali su u tim trenucima činili pogreške ili nailazili na raspoloženog vratara Rolanda Miklera. Hrvatski prvak je u 48. minuti ipak došao do +3 (18-15), ali tu prednost u završnici Vujovićevi ratnici nisu znali zadržati.

U posljednjih 12 minuta Veszprem je napravio 6-2 za konačnih 20-21 i postao prva momčad nakon Barcelone koja je odnijela bodove iz Arene.

Filip Ivić je obranio 14 udaraca Mađara, zaustavio i njihovu kontru na 20-20 u završnici utakmice, ali to nije pomoglo PPD Zagrebu. Domagoj Pavlović je postigao 6 pogodaka iz 7 pokušaja. Luka Stepančić je zabio 4 gola, a Sandro Obranović i Zlatko Horvat po 3. Strijelce pobjedničke momčadi predvodio je Slovenac Gašper Marguč s 8 pogodaka, a po 3 su postigli hrvatski rukometaš Ivan Slišković i Šveđanin Andreas Nilsson.

Veszprem je ovom pobjedom izbio na vrh skupine A Lige prvaka s 5 bodova. Po 4 boda imaju PPD Zagreb, Kiel i PSG, a 3 Wisla. Celje i Flensburg su osvojili 2 boda, a bez bodova je Bešiktaš.

U 4. kolu rukometaši PPD Zagreba će u subotu 11. listopada gostovati u Parizu kod PSG-a, za kojeg igra hrvatski reprezentativac Igor Vori.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider