Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nexe bez šanse

Zagreb i Varaždin u finalu hrvatskog Kupa

U finalu hrvatskog rukometnog Kupa u nedjelju u Umagu igrat će PPD Zagreb i Varaždin.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U finalu hrvatskog rukometnog Kupa u nedjelju u Umagu igrat će PPD Zagreb i Varaždin.

PPD Zagreb je polufinalu uvjerljivo pobijedio Nexe 30-18, dok je u drugom polufinalnom susretu Varaždin bio bolji od Dubrave 26-21.

Dvoboj PPD Zagraba i Nexea trebao je biti 'finale prije finala', međutim hrvatski prvak je deklasirao suparnika iz Našica. Nakon deset minuta igre bilo je 5-1, u 16. minuti je bilo 10-2, a na poluvremenu 15-7. Dominacija Zagreba nastavila se i u drugom poluvremenu. U 32. minuti momčad Veselina Vujovića je imala deset golova razlike (17-7). Plus deset (19-9) je bilo i u 38. minuti, a na koncu je završilo velikih 30-18.

PPD Zagreb su do plasmana u finale predvodili Luka Šebetić sa šest, Stipe Mandalinić s pet golova, dok su Dobrivoje Marković, Luka Raković, Domagoj Pavlović, Leon Šušnja i Josip Valčić zabili po tri gola. U redovima Nexea najefikasniji su bili Mirko Herceg sa četiri, te Marin Vegar, Tomislav Nuić i Tibor Jurjević sa po tri gola.

"Prije utakmice sam se plašio kakav će dečki imati pristup. Kraj je sezone, a mi smo bili favoriti. međutim, iznenađen sam jer su obrana i napad od prve minute bili skoro savršeni. Igrali smo dobro i odgovorno i to svih 60 minuta," kazao je trener hrvatskog prvaka Veselin Vujović.

U drugom susretu Varaždin je slavio protiv Dubrave 26-21 (11-11). Varaždin je bolje otvorio utakmicu i nakon šest minuta vodio je 4-0. No, Dubrava se pribrala i stigla do izjednačenja (5-5), a u 11. minuti i do prvog vodstva (6-5). Idućih 20 minuta bio je to izjednačen dvoboj, a utakmica je prelomljena u razdoblju od 36. do 44. minute kada Varaždin serijom 4-0 od rezultata 14-14 bježi na 18-14. Dubrava je uspjela smanjiti na dva gola minusa, no Varaždinci tada odlaze na plus pet (23-18) četiri minute prije kraja i bila je to prednost koju više nisu ispustili do kraja susreta.

Varaždinu su na putu do finala predvodili Ivan Horvat s osam i Bruno Vili Zobec sa sedam golova, dok je Matija Špikić imao 13 obrana. Kod Dubrave najefikasniji su bili Bruno Butoras sa šest, te Ante Babić, Ivan Vida i Lovro Jotić sa po tri gola.

PPD Zagrebu je to 24. plasman u finale Kupa, a do sada je slavio 22. puta. Jedini poraz u finalu doživio je 2002. od Metkovića. Varaždinu je već sam ulazak u finale najeveći uspjeh.

Finalni susret na rasporedu je u nedjelju u 17.55 sati.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider