Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Devet golova Šandrka

Zagreb furioznom završnicom do velike pobjede u Areni

Rukometaši CO Zagreba su u 8. kolu Lige prvaka u Areni pobijedili ukrajinski Motor 33:27 i tako stigli do vrlo vrijedna dva boda u borbi za osminu finala...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U utakmici gdje u prvom poluvremenu obrane nisu bile bolji dio momčadi igrači Borisa Dvoršeka cijelo vrijeme su lovili prednost gostiju, a na odmor se otišlo u egalu (16:16).

Do prvog vodstva zagrebaši su stigli tek na 18:17, međutim Ukrajinci nisu posustajali te su u 43. minuti imali plus dva (23:21).

Ipak, nakon toga je uslijedila furiozna završnica Zagreba u kojoj su zabili dvanaest golova, a primili samo četiri te na kraju zasluženo slavili.

Josip Šandrk s devet golova bio je najbolji kod Zagreba. Zlatko Horvat je dodao osam. Treba istaknuti i Filipa Ivića sa 12 obrana.

''Ovo je bila najvažnija utakmica ove sezone. Za ovo smo naporno radili. Imali smo u početku grč, ali kako je utakmica išla kraj grč je nestajao i na kraju smo zasluženo pobijedili'', rekao je golman Filip Ivić, dok je trener Boris Dvoršek dodao:

''Jako teška pobjeda. I kada smo poveli bilo je jako teško izdržati do kraja. Ali uspjeli smo. Ključna je bila bolja kontakt igra u obrani u drugom poluvremenu. Kada smo počeli ulaziti žešće napravili smo razliku.''

Ako ne bude iznenađenje, Zagrebu će biti dovoljna pobjeda protiv Rusa u Areni za osminu finala

''Mi trebamo dobiti Ruse doma i onda sigurno prolazimo dalje, osim ako se ne dogodi neko veliko iznenađenje'', rekao je Dvoršek.

U drugoj utakmici Zagrebove skupine dogodilo se veliko iznenađenje u Rusiji gdje je St. Petersburg odigrao 29:29 protiv Celja i tako stigao do prvog boda. (Agencija VLM)

Skupina A:

St. Petersburg - Celje 29:29
CO Zagreb - Motor 33:27

Poredak: 1. Veszprem 14 (-1), 2. Rhein-Neckar 11 (-1), 3. Celje 7, 4. Motor 7, 5. CO Zagreb 6, 6. St. Petersburg 1

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider