Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Tjedan vaterpola

Zadar i Rijeka spremno dočekuju zlatne 'barakude'!

Tjedan vaterpola u Hrvatskoj predstavlja dvije atraktivne utakmice u kojima dočekujemo Tursku i Grčku. Zadar i Rijeka domaćini su vaterpolo okršaja koji će biti izvrsna provjera Barakuda u nadolazećim izazovima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatsku očekuje tjedan vaterpolo uzbuđenja. Na današnjoj su tiskovnoj konferenciji predstavljeni gradovi domaćini dvije utakmice FINA Svjetske lige. Zadarski Višnjik će u srijedu 27. ožujka u 18 sati ugostiti reprezentacije Hrvatske i Turske, dok će na riječkoj Kantridi u subotu 30. ožujka Hrvatska ugostiti reprezentaciju Grčke također u 18 sati.

“Veseli nas što ove dvije utakmice igramo u Zadru i Rijeci. Spremni smo za dobar vaterpolo, a u ovim ćemo utakmicama priliku dati i mlađim igračima te na taj način proširiti krug kandidata za nadolazeće pripreme za Svjetsko prvenstvo, na ove smo dvije utakmice pozvali 19 igrača. U nadolazećim mjesecima nas očekuju zanimljiva vaterpolo uzbuđenja”, izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Gradovi domaćini spremno dočekuju hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju, zlatnim Barakudama pripremaju druženje s navijačima i građanima od kojih se očekuje glasna podrška s tribina.

“Vjerujemo u dobre igre naše reprezentacije. Upravo je prihvaćen plan za reprezentaciju za naredno razdoblje i izbornik Tucak i momčad mogu se maksimalno posvetiti pripremama za nadolazeće Svjetsko prvenstvo koje se u srpnju igra u Barceloni. Na njega dolazimo kao Olimpisjki pobjednici a vjerujem kako imamo kvalitetu da i na ovom natjecanju polučiti dobar rezultat. U skupini nas očekuju SAD, Kanada i Južna Afrika“, izjavio je dopredsjednik HVS-a Perica Bukić.

Za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju u nadolazećim dvjema utakmicama igrati će: golmani: Josip Pavić, Marko Bijač, Petar Juraj Selem; centri: Ivan Krapić, Fran Paškvalin, Nikša Dobud; bekovi: Andro Bušlje, Kristijan Milaković, Marko Macan, Ivan Buljubašić; vanjski igrači: Maro Joković, Anđelo Šetka, Duje Živković, Sandro Sukno, Luka Bukić, Ante Vukičević, Antun Goreta, Paulo Obradović i Petar Muslim.

“Reprezentacija je puna kvalitetnih igrača i odličnih ljudi i kao kapetan osjećam se samo prvi među jednakima. Zajedno činimo odličnu momčad, a atomosfera je uvijek pozitivna i svi smo spremni dati sve od sebe kako bi se i ovo ljeto veselili”, izjavio je kapetan Josip Pavić. (HVS)

Natjecanja hrvatske seniorske reprezentacije u 2013. godini su:

19.06. – 26.06.2013. – Mediteranske igre – Mersin
22.07. – 03.08.2013. – Svjetsko prvenstvo – Barcelona

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider