Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Start u 34 grada

Wings for Life: U Zadru će 3000 trkača sudjelovati u spektaklu

Svjetski maratonski spektakl Wings for Life World Run je utrka pripremana dvije godine, start je danas u 34 grada u svijetu, a u Hrvatskoj će iz Zadra u utrku krenuti više od 3000 trkača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na startu će biti i 150 stranih maratonaca iz 23 zemlje. Utrka će početi u 12 sati, u isto vrijeme u cijelom svijetu, a u njoj trkači ne trče prema cilju, nego će utrka završiti u trenutku kada ih presretnu vozila koja idu prema njima. Svjetski sportski spektakl trkača raspoređenih u 34 grada trčat će se za one koji ne mogu trčati.

'Sve startnine prikupljene od utrke, točnije sto posto vrijednosti svih prihoda, uložit će se u istraživanja leđne moždine i ozljeda leđne moždine. Start hrvatske utrke je kod 'Pozdrava Suncu''', ističu organizatori.

Za paralelno praćenje svih rezultata u svijetu potrebno je 110 ljudi zaduženih za mjerenje vremena sa čak četiri tone pripadajuće opreme za 34 takozvana presretačka vozila koja će ići za trkačima. Također, potrebno je ukupno oko 200 kamera za 34 izravna prijenosa, koji će omogućiti milijunima da se u nedjelju pridruže spektaklu i prate što se događa na utrci u svim dijelovima svijeta.

Stručnjaci iz različitih područja okupljeni su u tehnološkom srcu Wings for Life World Run operacija, u Globalnom kontrolnom centru u austrijskom Spielbergu. Utrci su podršku dali mnogi poznati sportaši Sebastian Vettel, Lindsey Vonn, David Coulthard, Mario Možnik, Lisa Stublić, Sandra Perković, Luka Modrić...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider