Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Puno toga iza kulisa

Chisora suspendiran, ali njemu i Hayeu zbog skandala prijeti još gora kazna

Britanac Dereck Chisora zbog nesportskih poteza, uoči, za vrijeme i nakon meča za svjetski teškaški naslov po WBC-u s Vitalijem Kličkom, suspendiran je od strane dotične boksačke organizacije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U utorak su iz WBC-a objavili kako je Dereck Chisora zbog nedoličnog ponašanja do daljnjega suspendiran.

''WBC će donijeti konačnu odluku o kazni nakon saslušanja pod vodstvom odvjetnika naše organizacije Stephena Beverlyja. Suspenzija je na neodređeno vrijeme tijekom kojeg Chisora mora načiniti medicinski pregled kako bi se analiziralo njegovo psihičko stanje i pronašao način kako obuzdati njegove ispade bijesa i agresije, nakon kojeg ćemo razmotriti daljnje odluke'', stoji u priopćenju.

>> Chisora promijenio priču, Haye otkrio kako je nestao iz Münchena!

Britanski odbor za nadzor boksa (BBBC) naredio je Chisori da se pojavi na saslušanju pred tim tijelom 14. ožujka kako bi objasnio svoje postupke, a predsjednik istog Robert Smith smatra da je moguće da Chisora i umirovljeni boksač David Haye, između kojih je po okončanju spomenutog meča došlo do fizičkog obračuna na konferenciji za novinare, dobiju i doživotni izgon iz ovog sporta.

''Na raspolaganju nam je nekoliko solucija, od suspenzija do oduzimanja licence, a sve su opcije otvorene.''

Promotor Frank Warren iznimno je nezadovoljan odlukom WBC-a.

''Razočaran sam jer je odluka donesena bez saslušanja i iznošenja dokaza. Ne odobravam Chisorine poteze, ali puno se toga dogodilo iza kulisa što je utjecalo na kasnije događaje, pa mislim da je WBC sve trebao uzeti u obzir prije ovakve odluke'', smatra Warren.(TS)

Nastavi čitati

Nastavi čitati