Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Dosta je luksuza'

Vujovićeva jasna poruka unatoč moćnom protivniku

Rukometaši PPD Zagreba u subotu će, s početkom u 20 sati, u zagrebačkoj Areni ugostiti bjeloruski Meškov Brest u dvoboju 4. kola skupine B Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bjeloruski prvak je dobro poznat suparnik 'zagrebašima', jer se protiv njega već četiri sezone bore u SEHA ligi, a prije dvije sezone su igrali i u skupini Lige prvaka. Rijetko se događalo da PPD Zagreb lako lomi otpor momčadi koju je nekada vodio i sadašnji hrvatski izbornik Željko Babić, a znalo se događati i da Bjelorusi odnose bodove iz Zagreba. Takav scenarij će Vujovićeva momčad pokušati u subotu izbjeći pod svaku cijenu, iako su svi svjesni kvalitete suparnika.

"Meškov je fizički iznimno moćna ekipa, ako se ne varam imaju najvišeg igrača u Europi Dainisa Krištopansa koji je jako puno napredovao. Igraju jako dobar rukomet. Na krilima su pobjede nad Löwenom i sigurno prepuni optimizma i entuzijazma dočekuju utakmicu", rekao je trener PPD Zagreba u četvrtak na konferenciji za medije u Zagrebovim klupskim prostorijama.

Veselin Vujović je naglasio da nakon domaćeg poraza od Pick Szegeda, njegova momčad više nema pravo na kiks pred svojim navijačima.

"Mi se polako vraćamo na pravi kolosijek. Prepuni smo motiva da odigramo dobro i ja se iskreno nadam da će nas doći podržati veći broj gledatelja nego protiv Pick Szegeda. Bez obzira na kvalitetu Meškova, bez obzira na to što su strahovito pojačani ove godine i što igraju u dobroj formi, vjerujem da je došlo vrijeme da uknjižimo prve bodove. Dovoljan je luksuz što nam je Szeged oduzeo bodove, tako da nemamo više bodova za razbacivanje", zaključio je trener hrvatskog prvaka.

U dosadašnja tri nastupa u Ligi prvaka najbolji dio Zagrebove momčadi bili su vratari, ali bravure Ivana Stevanovića i Matevža Skoka nisu bile dovoljne za uspjehe u Celju, Kristianstadtu i protiv Szegeda u Areni.

"Brest se pojačao na pozicijama gdje su možda bili malo tanji prijašnjih godina. Mi smo i lani imali velikih problema s njima premda smo uspijevali izlaziti s pobjedama, ali sada nas sigurno očekuje najveći izazov. Svakako će trebati pripaziti na pojačanja kao što je odličan šuter Jamali, sjajno desno krilo Prodanović i Rade Mijatović koji je ozbiljan golman. Kvalitetniji su nego lani, ali moramo dati sve od sebe da upišemo dva boda i da nam kasnije bude lakše", poručio je hrvatski reprezentativni vratar Ivan Stevanović.

U dosadašnja dva dvoboja u Ligi prvaka obje su momčadi slavile na domaćem terenu. Meškov je u Bjelorusiji slavio s 26-22, dok je PPD Zagreb u Areni bio bolji s 25-23.

Uoči ovog dvoboja rukometaši PPD Zagreba nalaze se na začelju skupine B bez ijednog boda, dok je Meškov do prvih bodova i 6. mjesta u grupi stigao zahvaljujući domaćoj pobjedi 30-28 u prethodnom kolu nad njemačkim RN Loewenom.

Besplatne ulaznice za dvoboj PPD Zagreba i Meškova mogu se preuzeti u petak u Kutiji šibica (9 - 15 sati) ili u Areni Zagreb (16 - 20 sati) te na dan utakmice u Areni Zagreb (14 - 20 sati). Ulaznice za donje sektore nalaze se u prodaji po cijeni od 50 kuna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider