Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Borba za Final Four

Vujović nakon ždrijeba: Po meni najbolji i najatraktivniji protivnik!

Trener i kapetan hrvatskog rukometnog prvaka PPD Zagreba Veselin Vujović i Zlatko Horvat slažu se kako su za suparnika u četvrtfinalu Lige prvaka dobili najtežeg mogućeg protivnika, španjolskog velikana Barcelonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prva utakmica igrat će se u Zagrebu 11. ili 12. travnja, dok je uzvrat tjedan dana kasnije u Barceloni. Bolji iz dvije utakmice sudjelovati će na završnom Final Four turniru koji će se održati u Kölnu.

''Mi smo sigurno dobili glavnog i prvog favorita za osvajanje Lige prvaka. Bez dileme. Oni su to bili i prošle godine, a ove će se sigurno potruditi da ne naprave grešku. Naravno, prvo moraju proći nas i pokazati da su bolji'', izjavio je Veselin Vujović te nastavio:

''Po meni je to najbolji i najatraktivniji protivnik za nas, jer svi ostali su teški i nezgodni i moglo se dogoditi da nas izbaci bilo tko drugi. Ako to bude, neka onda to bude idući prvak Europe. U svakom slučaju, siguran sam da će Arena biti ispunjena. Bit će to velika škola za naše igrače. Jedna takva utakmica vam znači više nego pola sezone SEHA lige ili domaćeg prvenstva. Trudit ćemo se da odigramo najbolje što možemo i pobijedimo doma, a poslije ćemo vidjeti što će biti u Barceloni.''

Svoj komentar ždrijeba dao je i kapetan PPD-a zagreb Zlatko Horvat.

''Dobili smo možda i najtežeg protivnika, definitivno konstanta Lige prvaka. To je najtrofejkniji klub u rukometu. Bit će jako teške utakmice, no mi smo tu bez nekakvog opterećenja, a pokazali smo da smo tad najjači.''

''Vjerujem da s dobrom igrom u prvoj utakmici u Zagrebu možemo otići u Barcelonu s nekakvom prednošću. To bi bilo stvarno super. Mogu samo reći da je ovo kao nekakv poklon za četvrtfinale'', zaključio je Horvat.

Barcelona je u posljednjih 20 godina osvojila čak sedam naslova europskog prvaka, a do tri je naslova krajem 90-ih godina stigla pobjedama u finalima upravo protiv Zagreba (1997, 1998, 1999). Ukupno su Zagreb i Barcelona dosada igrali 16 puta, a hrvatski je prvak pobijedio samo jednom uz još jedan neodlučeni rezultat.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider