Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Osmina finala Lige prvaka

VIDEO Vujović nakon ždrijeba: Njih sam priželjkivao; Horvat: Vrhunska momčad

Trener Prvog plinarskog društva Zagreb Veselin Vujović zadovoljan je ždrijebom osmine finala Lige prvaka koji je hrvatskog rukometnog prvaka spojio s danskim Koldingom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Priželjkivao sam Kolding. Danci su između naše objektivne želje Pick Szegeda i onoga što nismo htjeli, Vardara. Kolding ima iskusan sastav s dosta poznatih igrača kao što su Kim Andersson, Kasper Hvidt i Lasse Boesen. Na njihovoj strani su iskustvo i znanjem, a na našoj želja i mladost," kazao je Vujović.

Težak ždrijeb za PPD Zagreb: Izvukli momčad s pregršt zvijezda!

Bit će to prvi nastup Zagreba u osmini finala Lige prvaka nakon dvije sezone pauze.

"Potrudit ću se da svojim igračima ulijem mirnoću i samopouzdanje. Bilo bi dobro da pobijedimo makar i s jednim golom razlike," dodao je Vujović.

Kapetan Zlatko Horvat također je zadovoljan ždrijebom.

"Znamo kako Danci igraju. Radi se o vrhunskoj ekipi. U teškoj skupini su bili drugi i prošli su dalje. No, vjerujem kako uz kvalitetne pripreme možemo iznenaditi i proći dalje," kazao je Horvat.

Krilni igrač hrvatske reprezentacije smatra kako neiskustvo nekih igrača, koji još nikada nisu igrali osminu finala Lige prvaka, neće biti problem.

"Mi smo svoj cilj ostvarili, a to je plasman u osminu finala. Sada možemo igrati opušteno, a kada smo opušteni i opasni smo," poručio je Horvat.

Rukometaši PPD Zagreba s prosjekom od 9.500 gledatelja najgledanija su momčad u prvoj fazi ovogodišnje Lige prvaka, zbog toga se Luka Stepančić zahvalio gledateljima i pozvao ih na prvi ogled protiv Koldina koji je na rasporedu 14. ožujka.

"Hvala navijačima što su do sada bili uz nas. Pozivam ih da nas bodre i protiv Koldinga.

PPD Zagreb je zauzeo treće mjesto u skupini A sa šest pobjeda i četiri poraza, dok je Kolding do drugog mjesta u skupini stigao sa šest pobjeda, te po dva neodlučena rezultata i poraza. Kao i prošle godine, završni turnir Lige prvaka igrat će se u Koelnu 30. i 31. svibnja.

PAROVI OSMINE FINALA:

PPD ZAGREB (HRV) - Kolding (Dan)

La Rioja (Špa) - Veszprem (Mađ)

Montpellier (Fra) - Kielce (Polj)

Aalborg (Dan) - Barcelona (Špa)

Flensburg (Njem) - Kiel (Njem)

Dunkerque (Fra) - Paris SG (Fra)

Wisla Plock (Polj) - Vardar (Mak)

RN Loewen (Njem) - Pick Szeged (Mađ)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider