Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Spektakl u Zagrebu

To je trener: Za Vujovića je korak unatrag nešto što je za mnoge nerealno

Rukometaši PPD Zagreba će u subotu, 18. ožujka (20 sati), u Areni Zagreb ugostiti Rhein-Neckar Löwen u prvoj utakmici osmine finale EHF Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener 'zagrebaša' Veselin Vujović je rekao da bi za njegovu momčad bio korak unatrag ne uspije li proći njemačku momčad i plasirati se u četvrtfinale.

"Mi smo osnovni cilj, a to je bio plasman u osminu finala EHF Lige prvaka i na završnicu SEHA Gazprom lige, već ostvarili. Međutim, ako ne prođemo Löwen to je, realno, korak unatrag u odnosu na lanjsku sezonu kada smo igrali četvrtfinale. Bez obzira što su Nijemci papirnati favoriti, ja vjerujem u svoje igrače i znam da ćemo svi zajedno dati sve od sebe da preskočimo i ovu stepenicu", izjavio je Veselin Vujović u četvrtak na konferenciji za medije uoči gostovanja vodeće momčadi njemačke Bundeslige u Areni Zagreb.

"Löwen je izuzetno dobar sastav, skup vrhunskih pojedinaca, a o njihovoj kvaliteti dovoljno svjedoči činjenica da su prvi u Bundesligi i da im u leđa gledaju jedan Kiel i Flensburg. Mi smo, s druge strane, i lani i ove sezone pokazali svima da možemo ne samo igrati, već i pobjeđivati one najbolje. Osnovni cilj je pobjeda u prvoj utakmici, makar s jedan razlike, ali važno je pobijediti. Onda s psihološkom prednošću možemo razmišljati o uzvratu u Mannheimu", dodao je Vujović koji vjeruje da ni neodlučeni ishod ili minimalni poraz ne bi ostavio Zagreb bez izgleda u uzvratu koji je na rasporedu u nedjelju, 27. ožujka.

PPD Zagreb će u dvoboj s Löwenom ući oslabljen neigranjem Sandra Obranovića, koji će propustiti prvu utakmicu zbog bolova u ramenu. U momčad bi se, nakon nekoliko propuštenih utakmica, trebao vratiti kapetan Zlatko Horvat, a na dispoziciji Vujoviću bit će i Domagoj Pavlović koji je zbog manje ozljede iz dvoboja s Vojvodinom u Novom Sadu propustio nekoliko treninga.

Optimizam koji vlada u Zagrebovoj svlačionici iz igračkog je kuta riječima dočarao srednji vanjski Stefan Vujić.

"Löwen dočekujemo puni optimizma, puni snage i želje za dokazivanjem. Napravili smo dosta, ali ne želimo na ovome stati. Nadamo se prepunoj Areni, a naš prvi zadatak je opravdati povjerenje i ljubav tih ljudi koji nas bodre iz utakmice u utakmicu. Moramo pobijediti pred svojim navijačima i nadati se da stečenu prednost možemo obraniti u Mannheimu", zaključio je Vujić.

Subotnji sraz PPD Zagreba i Rhein-Neckar Löwena u Areni Zagreb započinje u 20 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider