Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Rat se nastavlja

Je li Vrdoljak izdao Rijeku i Hrvatsku? 'Morao je popustiti Samaranchu!'

Obrat u sukobu člana Međunarodnog olimpijskog odbora Antuna Vrdoljaka i SDP-ovog ministra sporta Željka Jovanovića...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vrdoljak je spreman odustati od sudske zadovoljštine ukoliko se ministar javno ispriča zbog optužbe da je u krovnoj olimpijskoj organizaciji dobio fotelju zbog izdaje riječke kandidature za domaćinstvo Mediteranskih igara.

I ministri podliježu pozitivnim zakonima ove države i ako se on meni javno ne ispriča za to što me je optužio, a sad za to valjda ima sve argumente, možda je bio u zabludi da nije znao, ali sada kad sve zna, neka se javno ispriča i meni će to biti dosta“, izjavio je Vrdoljak potvrdivši da je spreman Jovanoviću pružiti ruku pomirenja.

Vrdoljak tvrdi da je ministra "prijateljski" upozorio da ne uvlači politiku u rad Hrvatskog nogometnog saveza. Potom je Jovanović optužio Vrdoljaka da je prodao riječko domaćinstvo za fotelju u Međunarodnom olimpijskom odboru. Još nije poznato hoće li ministar pristati ispričati se Vrdoljaku. SMS-om tek poručuje da nema komentara na Vrdoljakovu ponudu.

Vrdoljak je udijelio snažnu packu politici, ali ne i vodstvu HNS-a koje je ovih dana izloženo kritikama sa svih strana. Četiri visoka dužnosnika HNS-a nedavno su završila u istražnom zatvoru zbog sumnji da su primali i davali mito za namještanje utakmica, odnosno „pošteno suđenje“ u hrvatskim nogometnim ligama.

Je li Vrdoljak mogao reagirati kao član Međunarodnog olimpijskog odbora na situaciji u kojoj se našao Hrvatski nogometni savez?
„Ovako, da se mi razumijemo, ja prvo ne znam što se tamo dogodilo. Tamo su bile dvije strane koje su se zaratile, a tko je u pravu nismo mogli saznati“, brani se Vrdoljak.

Luciano Sušanj, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza i predsjednik Komisije za razvoj sporta, svjedok je propalih pokušaja Rijeke da dobije domaćinstvo Mediteranskih igara, pa tako i onog prvog u Bariju 1995., što je uzrok svađe Jovanovića i Vrdoljaka.

„Okolnosti su bile takve da je Vrdoljak morao pristati na pritisak ondašnjeg predsjednika MOO-a Juana Antonija Samarancha“, tvrdi Sušanj.
Željom legendarnog predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora i pritiskom arapskih zemalja Igre su otišle u Tunis, i to uz obećanje...
„Da će Rijeka dobiti iduće Mediteranske igre“, podsjeća Sušanj.
No, Rijeka i Hrvatska opet su „izigrani“. Te su Igre završile u Samaranchovoj Almeriji, a Rijeka je kasnije dogurala do četvrte izgubljene utrke za domaćinstvo Mediteranskih Igara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider