Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Ostali sportovi
Snovi su nestali

Vori: Ozbiljno smo ih shvatili; Serdarušić: Neće vidjeti Final Four

Snovi o plasmanu rukometaša PPD Zagreba na zavšrni turnir Lige prvaka nestali su onog trenutka kada su se ozlijeđenom Luki Stepančiću pridružili Sandro Obranović i Luka Šebetić...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bez prave rotacije u vanjskoj liniji, bez pravog desnog vanjskog šutera, 'zagrebaši' nisu imali što tražiti u srazu s francuskim PSG-om, s momčadi koja ima budžet od 15 milijuna eura. Na kraju 20:28 u prvoj četvrtfnalnoj utakmici, pobjeda za francuskog prvaka, možda i s malo prevelikom razlikom. Jer, s tolikom razlikom nisu nijednom vodili u utakmici.

''Ne znam što sad pametno reći. Malo sam tužan, razočaran. Baš se loše osjećam zbog poraza. Nažalost, bez jake klupe nismo se mogli suprotstaviti moćnoj francuskoj momčadi. Opet, neće taj poraz baciti sjenu na sve ono dobro što smo napravili ove sezone'', rekao je Veselin Vujović, trener PPD Zagreba, kojeg zaista nikad nismo vidjeli tako utučenog.

Tračak nade u dobar rezultat ukazao se kod 18:18 kada je Antonio Kovačević krenuo u kontru. No, umjesto vodstva, Kova se spetljao, lopta je izgubljena i tu je počeo rezultatski pad.

''Nakon te pogreške, Horvat je promašio sedmerac, onda smo napravili nekoliko gluposti u napadu i PSG je otišao na veliku razliku. Jednom smo se u utakmici uspjeli vratiti kada smo dostigli minus pet, ali drugi put nije išlo'', istaknuo je trener PPD Zagreba.

Uz to što nije bilo rotacije u vanjskoj liniji, Veselin Vujović nije imao pomoć vratara. Ivan Stevanović, ljubimac gledatelja, morao je izaći u 14. minuti bez ijedne obrane. Kasnije je Ivić nešto i obranio, ali ukupno su vratari PPD Zagreba bili u podređenom položaju u odnosnu na briljantnog Omeyera. Posebna priča je Stipe Mandalić. Imao je veliku minutažu, ali i velik broj pogrešaka i nekih ‘ludih dodavanja’ nakon kojih je lopta uglavnom završavala u rukama Francuza.

''Mandalinićeva osnovna zadaća je šut, šut i samo šut. No, kada je vidio da ne može šutirati uglavnom bi pokušavao dodavati što mu nije išlo. Mlad je. Naučit će. Nije sporno da je dobar igrač'', rekao je Vujović.

Šteta što PPD Zagreb nije odigrao tako dobro obranu kao prvih dvadeset minuta nastavka.

''Sigurno je da nam je bilo olakšan posao jer su zagrebaši nastupili prilično oslabljeni. Rezultatom sam jako zadovoljan, ali ne i igrom jer smo dozvolili da nas Zagreb u jednom trenutku dostigne. Rezultat je takav da mogu slobodno reći da PPD Zagreb u svibnju neće vidjeti Final Four'', rekao je Zvonimir Serdarušić, trener PSG-a koji nije koristio usluge Accambraya, Melića i M’Tima.

''Minutaža se zaslužuje na treningu, a oni nisu ničim pokazali da žele imati minutažu'', rekao je Serdarušić.

Igor Vori, kratko je dodao:

''Shvatili smo Zagreb jako ozbiljno i zato smo ozbiljno igrali svih 60 minuta, bez ručne kočnice. Ne vjerujem da će se zagrebaši predati i sigurno će pokušati u uzvratu popraviti dojam. Moram pohvaliti sjajnu atmosferu i bio mi je gušt igrati'', rekao je Vori.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider