Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dolazi najbolje od najboljeg

Vodeći svjetski stručnjak za kondicijsku pripremu sportaša dolazi u Zagreb

Kondicijski trener Barcelone i španjolske košarkaške reprezentacije Toni Caparros predvodi trenerske zvijezde koje dolaze u Zagreb...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vodeći svjetski stručnjaci gosti su najveće regionalne konferencije Kondicijska priprema sportaša koja se na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu održava od petka, 27. veljače do nedjelje, 01. ožujka.

Dr.sc. Toni Caparros kondicijski je trener španjolske košarkaške reprezentacije, osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu te europski klupski prvak s košarkaškim klubom FC Barcelona. Na zagrebačkoj konferenciji jedan od najboljih španjolskih kondicijskih trenera održat će radionice na temu Procjena stanja ekipe u funkciji vrhunske izvedbe, te Prevencija može biti specifična – protokol za košarku.

U tri dana konferencije Kondicijska priprema sportaša bit će održana brojna predavanja i radionice, a veliko zanimanje ususret konferenciji izazvao je najavljen dolazak dr.sc. Iniga Mujike. Ovaj sveučilišni profesor, veliki je autoritet u području fiziologije sporta i vježbanja, osobito u području izdržljivosti i oporavka u sportu. Trener je peterostrukog za redom osvajača poznate biciklističke utrke Tour de France – Miguela Induriana. Svjetski je poznati znanstvenik i autor više knjiga od kojih je najnovija Trening izdržljivosti - znanost i praksa.

Zanimljivo predavanje najavila je i dr.sc, Kathrin Steffen, znanstvenica s jednog od najpoznatijih svjetskih centara za istraživanje sportskih ozljeda u sportu Oslo Sports Trauma Research Center iz Norveške te Odjela za Medicinske i znanstvene aktivnosti pri Međunarodnom olimpijskom odboru.

Programi kondicijske pripreme, Metodika kondicijskog treninga u pojedinim sportovima te Kondicijska priprema u funkciji zdravlja samo su neke od zanimljivih tema koje možete poslušati na ovogodišnjoj konferenciji, a na kojoj se očekuje više od tisuću sudionika.

Za sudjelovanje na konferenciji Kondicijska priprema sportaša možete se prijaviti na e.mail: konferencijakps@gmail.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider