Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nije stvar u njemu

Vlašić: Rekao sam Blanki da se ostavi atletike ako želi

Razočaranje nakon debakla u Torinu stvorilo je oko Blanke Vlašić negativnu atmosferu. I dok su svi mislili kako Blanka jednostavno nije izdržala pritisku i očekivanjima koja su pred nju postavljena, njezin otac otkriva kako situacija nije onakva kakva se percipira u javnosti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Peto mjesto na nedavnom Europskom dvoranskom prvenstvu u Torinu za većinu bi atletičarki bio veliki uspjeh, no mi smo od Blanke navikli na pobjede i sve drugo, pa i srebro s Olimpijade, shvaćeno je kao razočaranje.

'Definitivno je da Blanka u Torinu nije ostvarila rezultat koji smo svi očekivali', iskren je bio Joško Vlašić u izjavi za Novi list.

Kazao sam joj da promisli o dvije stvari, da preskočimo ljetnu sezonu da se dobro odmori i iskupa, ali i da se ostavi atletike ako želi

>> Blanka: Nakon prospavane noći nije mi lakše

Ipak, Vlašić kaže kako se takve stvari događaju. 'To što se Blanki dogodilo nije nešto što se ne događa u svijetu atletike. Štefka Kostadinova je nakon godine u kojoj je oborila svjetski rekord napravila kiks na idućem velikom natjecanju.'

Blankin otac i trener smatra kako se u javnosti stvorila kriva percepcija o njihovom odnosu. Kaže da su nakon Torina dugo pričali.

'Kazao sam joj da promisli o dvije stvari, da preskočimo ljetnu sezonu da se dobro odmori i iskupa, ali i da se ostavi atletike ako želi. Odgovorila mi je da ta opcija ne dolazi u obzir, da nastavlja karijeru. Mislim da mi je čak zamjerila što sam joj to ponudio. Pogrešna je percepcija javnosti da ja Blanku tjeram da trenira više, upravo je obrnuto, ja sam taj koji je najviše u tome koči', kaže Vlašić.

Njegova analiza neuspjeha je sljedeća: 'Blanka se više trošila na emotivnom nego na fizičkom planu. To je suština i tu je početak i kraj priče o Torinu.'

Kaže kako cijelu zimu na treningu Blanka nije skočila više od 196 centimetara. 'To je nju ubijalo, ali znao sam da će skočiti visoko kad se odmori i to se dogodilo. Stalno je bila nezadovoljna na skakačim treninzima. I to se nezadovoljstvo provlačilo tri-četiri mjeseca.'

Vlašići će preživjeti krizu, imali su u karijerama mnogo teških trenutaka pa su izašli jači i bolji. Blanka je, po riječima njezina oca, oštra odbacila mogućnost prekida karijere, a to je najvažnije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider