Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
McLeod najmlađi pobjednik

Vjetrom uzburkan Red Bull Air Race u gradu kocke

Las Vegas proteklog je vikenda ugostio pretposljednju utrku najbržeg motosporta na svijetu – Red Bull Air Race Svjetskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je riječ o gradu kocke, organizatori natjecanja i piloti nisu se mogli kockati s prejakim vjetrom koji je zadesio stazu Las Vegas Motor Speedway, pa su utrku morali prekinuti već na samom početku, u krugu Top 12, a pobjedu je odnio mladi Kanađanin Pete McLeod koji je ostvario pobjedu u kvalifikacijama.

Uzbudljiv i neočekivan rasplet pretposljednje utrke ovogodišnjeg prvenstva donio je novi poredak na ljestvici i još jednom dokazao da je ovo dosad najneizvjesnija sezona Red Bull Air Race Svjetskog prvenstva. Tako se Nigel Lamb, koji je zauzeo drugu poziciju, popeo na sam vrh ljestvice u ukupnom poretku, a iza njega smješteni su Hannes Arch i Paul Bonhomme, koji su u kvalifikacijama zauzeli peto, odnosno sedmo mjesto.

Red Bull Air Race Svjetsko prvenstvo na svoju posljednju utrku, koja će odlučiti sveukupnog pobjednika za 2014. godinu, 25. i 26. listopada stiže u austrijski Spielberg. A ljestvica za sada izgleda ovako:

1. Nigel Lamb (GBR) - 53 boda
2. Hannes Arch (AUT) - 48 bodova
3. Paul Bonhomme (GBR) - 47 bodova
4. Pete McLeod (CAN) - 37 bodova
5. Matt Hall (AUS) - 33 boda
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider