Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pogledajte dobro

VIDEO Vjerujete li im: 'Poljubile smo se u usta – slučajno?'

Ksenija Rišova, članica pobjedničke ruske štafete 4x400 metara na Svjetskom atletskom prvenstvu u Moskvi, odlučila je pojasniti poljubac u usta na pobjedničkom podiju koji je izazvao veliku buru...

Podsjećamo, Ksenija  Rišova i njene kolegice iz štafete Tatjana Firova i Antonina Krivošapka poljubile su se u usta prilikom dodjele medalja na SP-u u atletici koje se prošlog tjedna održavalo u Moskvi.

>> Ruskinje šokirale zemlju poljupcem u usta nakon zlatne medalje

>> Isinbajeva: Moje izjave o homoseksualcima pogrešno su protumačene

Takvu je gestu većina svjetskih medija protumačila kao protest protiv ruskog zakona o zabrani promoviranja istospolnih zajednica, što je Rišova odbacila i rekla da je do njega došlo posve slučajno pri pokušaju čestitanja poljupcem u obraz.

''Oluja emocija koja je kroz nas prolazila bila je nevjerojatna. A ako smo si slučajno, čestitajući jedna drugoj i dotakle usne, ispričavam se. Mislimo da je cijela zbrka više plod bolesne maštarije koja nije utemeljena na ničemu'', rekla je Rišova.

''Jučer su me nazvali iz valjda 20 različitih medija i umjesto da su mi čestitali na osvojenom zlatu, svi su me krenuli vrijeđati', pojadala se Rižova na press konferenciji u Moskvi, ističući da je ona u sretnom braku te da nije ni u kakvoj intimnoj vezi s nijednom od kolegica iz štafete.

''Zajedno treniramo već osam godina i stvarno smo dobre prijateljice'', dodala je.

Spomenuti kontroverzni zakon brani promicanje homoseksualnosti u prisustvu maloljetnika i izazvao je osude i u Rusiji i u inozemstvu.

S obzirom na obećanje ruskih vlasti da će zakon provoditi i tijekom skorašnjih Olimpijskih igara u Sočiju, pojavili su se pozivi na bojkot Olimpijade.

Vjerujete li ruskim atletičarkama koje tvrde da su se poljubile u usta - slučajno?

Ukupno glasova:

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider