Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Tradicija na našoj strani

VIDEO Utakmica koja otvara put prema medalji: 'Moram upozoriti da djeluju dobro'

Pred hrvatskim rukometašima utakmica je koja otvara vrata prema medalji na svjetskom prvenstvu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Godinu dana nakon EURA u Danskoj, na putu polufinala ponovno nam stoje Poljaci. Momčad čiji kostur i oni koji rukomet prate samo u siječnju jako dobro znaju. Vratar Szmal, pa Lijewski, Bielecki i braća Jurecki imena su koja izazivaju respekt rukometnih arena.

"Moram upozoriti da oni djeluju malo bolje nego u Danskoj. Obrana, posebno jučer protiv Šveđana, je funkcionirala savršeno. Posebno sa Szmalom koji je pokupio dosta lopti. Djeluju nekako bolje, znamo da imaju dobre šutere, imaju igrače koji mogu dosta probiti obranu", izjavio je Kopljar.

Izbornik Goluža Poljsku smatra boljom nego ranije, no uvjeren je da će njegovi igrači nakon mučenja protiv Brazila sutra odigrati pravu utakmicu.

"Imaju puno veću disciplinu i sigurno da će oni dati sve od sebe da nas pobijede. Međutim, mi ćemo igrati puno bolje. Bolje ćemo stajati u obrani, napadu, u to sam siguran i ono što je najvažnije, ne smiju imati veći motiv", rekao je Goluža.

Tradicija je apsolutno na strani Hrvatske. Posljednja četiri okršaja na velikim natjecanjima, od svjetskog prvenstva 2009. do lanjskog EURA, dobili su Kauboji.

"Nadam se prolazu u polufinale, iako će biti jedna teška utakmica. Sve smo utakmice išli dosad korak po korak, tako idemo i sada. Imamo još danas da se dobro pripremimo za njih i da pokažemo ono najbolje od nas na terenu", izjavio je Karačić.

Protiv Brazila su u tome ostali dužni, srećom bez posljedica. Uspiju li u srijedu, otvaraju im se jako zanimljivi horizonti...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider