Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kostelićev zadnji nastup

VIDEO Sljeme spremno za Snježnu kraljicu: "Show" u centru Zagreba

Staza na Sljemenu dobro je zasniježena, iako prirodnog snijega praktički - nema!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dvanaest dana prije skijaške utrke "Snježna kraljica" u Zagrebu, organizatori su potvrdili da Svjetski kup na Sljemenu ove godine nije upitan. A prvi put u povijesti skijaška staza će biti postavljena u sam centar grada! Na njoj će skijati legende predvođene Janicom Kostelić. Dobra vijest za gledatelje je da su cijene ulaznica dvostruko jeftinije.

Staza na Sljemenu dobro je zasniježena, iako prirodnog snijega praktički - nema! Ivica Kostelić jutros je gore odradio trening. Na svoj posljednji nastup na "Snježnom kralju", Kostelić ne dolazi u vrhunskoj formi, no nadamo se da će ipak polučiti dobar rezultat. Zasniježenu stazu koriste i rekreativci. Od onih najmlađih, pa do skijaša sa vjerovali ili ne 82 godine!

Na stazi su se koristile nove tehnologije, rashladni tornjevi i ostale novotarije. Tek treći put od 2004. građani imaju šansu isprobati stazu Svjetskog kupa prije najboljih svjetskih skijaša.
„Građani će moći skijati na Crvenom spustu do 31. prosinca, otvoreni smo svaki dan od 9 do 16 sati, utorkom i četvrtkom noćno skijanje od 19 do 22 sata. Zeleni i Bijeli spust trenutačno su u procesu proizvodnje snijega i nadamo se da ćemo i njih uskoro otvoriti“, kaže Igor Žiljak, direktor staze.

Osim Svjetskog kupa, sprema se i još jedan show: utrka od zagrebačke katedrale do Manduševca bivših osvajača Svjetskog kupa. Utrka legendi u samom srcu metropole! Posljednje tri godine dvaput je otkazana utrka, no direktor utrke Vedran Pavlek ističe da je sada baš sve spremno.

„Evo doista lijepi kadrovi sa Sljemena! Prije svega mi je drago da je skijalište otvoreno za građanstvo, isto tako naši natjecatelji treniraju na Sljemenu. Dečki su trenirali ujutro, bili su jako zadovoljni, kažu da je staza odlična. Što se Snježne kraljice tiče, završne pripreme su u tijeku, malo spavamo, ali živimo na adrenalinu. Ženska utrka je 3. siječnja popodnevno-noćna, a muška utrka je 5. siječnja. Drago mi je da imamo posebnu čast jer 5. siječnja se održava 50-godišnjica prve utrke Svjetskog kupa. Čast mi je da ćemo to proslaviti u Zagrebu i na Sljemenu. Dana 4. siječnja bit će na skijaškoj stazi od Katedrale Bakčevom ulicom do Trga utrka ukupnih pobjednika Svjetskog kupa, također i javno izvlačenje startnih brojeva. I evo, dobar nastavak adventa u Zagrebu“, zaključio je Pavlek.

I još jedna dobra vijest za navijače: cijene ulaznica su prepolovljene: 30 kuna za žensku utrku, 50 kuna za mušku, a u to ulazi i prijevoz, hrana i piće. Ponavljamo, utrke su na rasporedu 3. i 5. siječnja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider