Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
novo suđenje

VIDEO Obrat u slučaju Pistorius: 'Imao je namjeru ubiti'

Vrhovni sud poništio kaznu Oscaru Pistoriusu za ubojstvo bez predumišljaja, te će mu se suditi za hladnokrvno ubojstvo...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vrhovni sud Južnoafričke Republike poništio je prvotnu presudu paraolimpijcu Oscaru Pistoriusu za ubojstvo djevojke Reeve Stenkaamp. Pistorius je u 2014. godini osuđen za ubojstvo bez predumišljaja, te je osuđen na pet godina zatvora. Izašao je nakon godine dana, te se trenutno nalazi u kućnom pritvoru.

Sudac Lorimer Leach poništio je odluku prethodne sutkinje Thokozile Masipe, koja je prihvatila dokaze obrane da je Pistorous pucao kroz kupaonska vrata, ali da nije imao namjeru ubiti osobu s druge strane. Leach je rekao da je sutkinja napravila nekoliko pogrešaka pri prvom donošenju odluke, ali je naglasio i da pritom ne umanjuje njezin trud.

"Pistorius je posjedovao visoko kalibarsko oružje, zbog čega je mogao pretpostaviti da bi osoba s druge strane vratiju mogla umrijeti. Nije bitno tko je bio s druge strane vratiju, već je bitno da je Pistorius imao namjeru ubiti. Stoga odlučujem, da će se vratiti na sud, kako bi mu se donijela nova, prikladnija presuda, te kako bi mu se sudilo za ubojstvo", rekao je Leach.

Prema pisanju južnoafričkih medija Pistoriusa čeka i do 15 godina zatvorske kazne. Bivši svjetski i olimpijski prvak u atletici (za osobe s invaliditetom) ima pravo žalbe, no već se piše da bi ista bila bez uspjeha jer je nema na temelju čega podnijeti.

Podsjetimo, Pistouris je na Valentinovo (14. veljače) 2013. godine, u ranojutarnjim satima, s četiri hica usmrtio djevojku. Južnoafrikanac je pucao kroz zatvorena kupaonska vrata, a njegova obrana zasnivala se na tvrdnji da je mislio da mu je u kući provalnik.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider